Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noskaidrota Latvijas augstskolu erudītākā komanda

Rēzeknes augstskolas Sabiedrisko attiecību nodaļa, 05.03.2010. 13:55

3.martā Rēzeknes Augstskolas (RA) Studējošo pašpārvalde organizēja erudīcijas spēli Latvijas augstskolu studentu komandām "Erudīts 2010".

Pasākumā piedalījās studenti no Rēzeknes Augstskolas (komanda "Burunduki"), Jēkabpils Agrobiznesa koledžas (komanda "JAK zelts"), biznesa augstskolas "Turība" (komanda "Turības patruļa"), Valsts Robežsardzes koledžas (komanda "Bliezēji") un Rīgas Stradiņa universitātes (komanda "RSUieši").

Šī gada intelektuālās spēles tēma bija "Meteorītu lietus". Katra komanda prezentēja sagatavotos mājasdarbus - skeču par tēmu "Kur ir tavas Lāčplēša ausis, student?" Visatraktīvāk demonstrēt savu priekšnesumu izdevās ciemiņiem, kuri mēroja tālāko ceļu. Komanda "RSUieši" no Rīgas pārsteidza žūriju ar humoristiski vēsturisku vēstījumu. Savukārt Valsts Robežsardzes koledžas skeča demonstrēšanu pavadīja vislielākais līdzjutēju atbalsts. Katras komandas studenti centās iejusties lomā un noskaidrot, kur tad īsti ir apslēptas studentu spējas un, kur ir pats Lāčplēsis.

Komandu sniegumus vērtēja žūrija: RA Humanitāro un juridisko zinātņu fakultātes dekāne Veronika Korkla, docenti - Modris Marcinkēvičs un Ingars Gusāns, Ekonomikas fakultātes lektore Daina Znotiņa, RA Sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Kivleniece-Kuzņecova un Rēzeknes 5.vidusskolas skolotājs Māris Lukjanovs.

Pēc skeču prezentēšanas erudītākās komandas pretendenti atbildēja uz 30 dažādiem jautājumiem - par mākslu, ģeogrāfiju, vēsturi utt. Jautājumus bija sagatavojis akadēmiskās bakalaura studiju programmas "Vēsture" 3.kursa students Ēriks Začs.

Kopvērtējumā erudītākās Latvijas augstskolas titulu ieguva Rīgas Stradiņa universitātes komanda "RSUieši", otrajā vietā atstājot Jēkabpils Agrobiznesa koledžas komandu "JAK zelts", savukārt trešā vieta tika mājiniekiem - Rēzeknes Augstskolas komandai "Burunduki".

Pasākuma organizatori ļoti cer, ka nākamajā gadā erudīcijas konkursā piedalīsies arī citu Latvijas augstskolu komandas, lai izjustu studentisku atmosfēru un atraktīvu konkurenci. Intelektuālo spēli atbalstīja Rēzeknes Augstskola un Latgales Kultūras centra izdevniecība. Paldies visiem, kuri piedalījās un līdzdarbojās pasākumā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV