Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noslēdzies „Eseju maratons 2009” un noskaidroti uzvarētāji

Gatis Sprūds, 09.03.2010. 12:20

8.martā tika noskaidroti interneta bibliotēkas „Atlants.lv” rīkotā eseju konkursa „Eseju maratons 2009” uzvarētāji. Kopumā konkursam tika iesniegtas 237 esejas no 112 Latvijas skolām. Šī gada konkursa tēma bija „Es – ministru prezidents”.

Pirmo vietu ieguva Asole Danosa no Kārļa Videnieka Rīgas 77. vidusskolas, otro – Jānis Balodis no Āgenskalna ģimnāzijas, savukārt trešo - Valda Valkovska no Aizputes vidusskolas. Konkursa uzvarētāji saņems lielās balvas, savukārt to pasniedzēji - pateicības.

Interneta bibliotēka Atlants.lv un „Eseju maratona 2009” rīkotāji sveic uzvarētājus un pateicas visiem konkursa dalībniekiem par ieguldīto laiku un darbu un cer, ka ikvienam dalībniekam konkurss sniedza ko noderīgu – vai tas būtu brīdis pārdomām par notiekošo Latvijā, iespēja iejusties politiķa lomā, vai vienkārši prieks par radošu darbu! Oskars Dilēvičs, „Eseju maratona 2009” rīcības komitejas pārstāvis, stāsta par konkursa rezultātiem: „Esmu gandarīts, ka Latvijas jaunieši interesējas par politiskajiem procesiem valstī, analizē tos un piedāvā risinājumus problēmām, kas šobrīd Latvijā ir aktuālas. Šajā kontekstā īpaši priecē jauniešu darbos vairakkārt paustā vēlme sarežģījumus pārvarēt, nevis no tiem izvairīties vai tiem padoties.”

Konkursa patrons, žurnālists un politiķis Raivis Dzintars: „237 gados jauni Latvijas pilsoņi radoši domājuši par Latvijas valsti un tās izaugsmes iespējām, ja paši būtu valsts vadītāji. Domāt kā vadītājam ir krietni sarežģītāk, nekā sūdzēties, gausties un pamācīt citus. Sajust atbildību un likt apjaust, ka zināmā mērā mēs visi esam savas valsts ministru prezidenti, deputāti, tiesneši un arī prezidenti. Kad katrs to apjautīsim, tad varbūt arī daudzās esejās izskanējušie laba vēlējumi Latvijai piepildīsies. Apsveicu visu darbu autorus, jo katrs, kurš saņemas un dara, jau ir uzvarētājs!”

Kā trīs pirmās vietas ieguvušie, tā visi pārējie „Eseju maratonam 2009” iesniegtie darbi vēl jo projām ir bez maksas pieejami interneta bibliotēkas Atlants.lv sadaļā www.atlants.lv/maratons2009.

Iesniegtos darbus vērtēja gan profesionāla žūrija, gan arī interneta bibliotēkas „Atlants.lv” apmeklētāji. Profesionālā žūrija sastāvēja no konkursa patrona, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem un pieciem konkursa rīkotāju izvirzītiem pārstāvjiem. Eseju kopvērtējumu noteica žūrijas un publikas vērtējums vienādās daļās. Ja kopvērtējums bija vienāds, tad augstāku pozīciju ieņēma tā eseja, kurai bija augstāks žūrijas vērtējums. Savukārt, ja arī žūrijas vērtējums bija vienāds, tad augstāku pozīciju ieņēma ātrāk iesniegtā eseja.

„Eseju maratonu 2009” rīkoja interneta bibliotēka "Atlants.lv", sadarbībā ar mūzikas veikalu "DoReMi.lv"; informatīvi atbalstīja portāli "E-Skola.lv" un „Draugiem.lv”. Īpašs paldies konkursa patronam R.Dzintaram un pasniedzējiem, kuri atrada laiku iesaistīties konkursa žūrijā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV