Piektdiena, 24.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Marlēna, Ilvija, Ziedone;

Elīna Garanča: Latviešiem jāmeklē pozitīvas provokācijas

Ansis Egle, 11.03.2010. 13:04

Viena no spilgtākajām pasaules operas zvaigznēm Elīna Garanča, Latvijas paviljona vēstniece EXPO 2010 izstādē Šanhajā, atgādina, ka tautas teiciens māca pārāk daudz neskatīties pagātnē, citādāk nākotnē var ieiet ar muguru. Ir svarīgi domāt nevis par kļūdām un lietām, ko pagātnē varēja izdarīt citādāk, bet gan izvērtēt esošo situāciju un darīt visu, lai nākotnē būtu labāk.

Elīna Garanča atklāj, ka ļoti bieži citu valstu iedzīvotāji, kas pirmo reizi nonāk Latvijā, ir pārsteigti par to, cik eiropeiska Latvija patiesībā ir, tādēļ dalība EXPO var vēl vairāk pozitīvi veicināt Latvijas atpazīstamību un pavērt jaunas iespējas, tādejādi uzlabojot arī ekonomisko situāciju. E.Garanča: "Mēs ejam un stāstām, ka esam maza valstiņa - nevis atkarīga no kāda cita, bet gan pati ar savu kultūru, vēsturi, un lepojamies ar to, ka no tik mazas valstiņas ir tik daudz talantīgu cilvēku, kas nes Latvijas vārdu pasaulē."

Operdziedātāja uzsver, ka arī latviešiem pašiem ir vajadzīgs izaicināt sevi un citus - tepat, mūsu vidū, meklēt iespējas un pozitīvas provokācijas. Tam, protams, nepieciešama gan mērķtiecība, gan neatlaidība, kas ir vieni no galvenajiem aspektiem veiksmīgai dzīvei un karjerai.

Visa informācija par Latvijas dalību EXPO 2010 atrodama oficiālajā blogā http://www.latvijaexpo2010.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV