Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

LU notiks Dabaszinātņu diena 2010

Ingrīda Buliņa, 16.03.2010. 15:46

Eksakto zinātņu jomā ļoti nepieciešama nozares popularizēšana, lai piesaistīto topošos studentus šai perspektīvajai un aizraujošajai studiju izvēlei. Tādēļ Fizikas un matemātikas fakultātes Studentu padome un Bioloģijas, Datorikas, Ķīmijas un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāšu Studentu pašpārvaldes kopīgi rīko pasākumu kopumu "Dabaszinātņu dienas 2010". Šāds pasākumu kopums, kas vienotu tieši Latvijas Universitātes dabaszinātņu fakultātes un kas piesaistītu gan skolēnu, gan studentu uzmanību, šogad notiks pirmoreiz un norisināsies no 22. līdz pat 31. martam.
LU notiks Dabaszinātņu diena 2010

Dabaszinātņu dienas šogad sāksies ar LU Studentu Servisa organizēto pasākumu “Studenta kurpēs”, kas iepriekšējos gados bijis pazīstams ar nosaukumu “Ēnu dienas”. Tāpat kā iepriekš, arī šogad skolēniem būs iespēja visas nedēļas garumā (no 22.03. līdz 26.03.) ēnot izvēlētās studiju programmas studentu, tā uzzinot vairāk gan par akadēmisko, gan sabiedrisko dzīvi studiju laikā.   

Pasākums turpinās 24. martā ar veseliem diviem notikumiem, no kuriem pirmais ir Zinātnes kafejnīca, kas norisināsies no plkst. 18:00 LU galvenās ēkas kafejnīcā Amica Raiņa bulvārī 19. Kā tēmu esam izvēlējušies “Kosmosa stacija no dažādiem skata punktiem”, kuras ietvaros pārstāvji no visām iepriekš minētajām fakultātēm pastāstīs par kosmosa stacijām tieši savas zinātniskās nozares skatījumā, piemēram, zinātniece Līga Plakane pastāstīs par mikrogravitāciju kosmosa stacijās.   

Tiem, kam kosmoss nav tuvākā tēma, un tiem, kas vēlēsies turpināt vakaru pēc Zinātnes kafejnīcas, piedāvājam nedaudz nenopietnāku pasākumu – īpašo ĢZZF spēļu vakaru kafejnīcā Rock'n'Riga. Reģistrēšanās galda spēlēm sāksies jau no plkst.18:00, bet pati spēlēšana būs no plkst.19:00. Vakara gaitā tiks piedāvātas tādas spēles kā Riču-raču, zolīte, novuss, šahs un citas galda un kāršu spēles. Balvas uzvarētājiem piešķirs kafejnīca Rock'n'Riga.     

25. martā  paredzētie pasākumi īpaši iepriecinās visus astronomijas interesentus, jo šajā dienā notiks Zvaigžņu vakars, kuru ievadīs lekcija par jaunumiem šajā jomā. Lekcija notiks Raiņa bulvārī 19 plkst.18:00 un to vadīs Ilgonis Vilks - žurnāla Terra galvenais redaktors un ilggadējs Latvijas Astronomijas biedrības biedrs, bet plkst.20:00 visiem būs iespēja pašiem LU Astronomijas tornī pavērot zvaigžņotās debesis, ja vien tās nebūs pārāk mākoņainas.            

Arī  nākamajā dienā 26. martā paredzēti vairāki pasākumi. Pirmais no tiem ir Erudīcijas konkurss, kurā piedalīsies pa vienai komandai no katras iepriekš minētās dabaszinātņu fakultātes, kā arī 5 komandas no labākajām Rīgas vidusskolām. Pasākums norisināsies Raiņa bulvārī no plkst.17:00, un tā laikā dalībniekiem būs iespēja salīdzināt savu erudīciju eksaktajās zinātnēs. Paralēli Erudīcijas konkursam turpat Raiņa bulvārī 19 plkst.16:00 dabaszinātņu fakultātes būs sarūpējušas paraugdemonstrējumus savās nozarēs.       

Bet jau 26. marta vakarā plkst.22:00 Good Mood Club Smilšu ielā 16 norisināsies Dabaszinātņu dienu balle. Uzstāsies grupas Laime Pilnīga un Voiceks Voiska, bet pārējā laikā par dejām atbilstošiem ritmiem rūpēsies DJ Lūsis. Ieeja pasākumā ir no 18 gadu vecuma, ielūgumus būs iespējams iegādāties gan uz vietas, gan iepriekšpārdošanā  organizējošo fakultāšu SP telpās no 22.marta, un tie maksās Ls 2.                

Šogad Dabaszinātņu dienas noslēgsies ar vēl vienu jau iepriekšējos gados iepazītu pasākumu – Informācijas dienām. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad 29. martā būs arī Informatīvā lekcija, kuras laikā pastāstīsim, kāpēc studijām izvēlēties tieši dabas zinātnes, bet par studijām katrā no fakultātēm atsevišķi varēs uzzināt no 29. līdz 31. martam (29.03. plkst.12:00 notiks BF Informācijas dienas, 30.03. plkst.13:00 notiks ĢZZF Informācijas dienas, 31.03. plkst.12:00 DF un ĶF Informācijas dienas un plkst.14:30 FMF Informācijas dienas).   

Tā kā pasākumu klāsts ir ļoti plašs, aicinām katru izvēlēties un apmeklēt sev tīkamākos pasākumus un sagaidām gan skolēnu, gan studentu, gan arī mācībspēku aktīvu iesaistīšanos.              

Sīkāka informācija par pasākumu arī www.dabaszinatnudienas.lv.          

Sīkāka informācija par pasākumu arī www.dabaszinatnudienas.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV