Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pavasara saulgrieži Pastariņa muzejā

Sanita Ratniece, 18.03.2010. 11:07

20. martā plkst. 13.00  nesen restaurētajā Pastariņa muzejā (Zentenes pagasta "Bisnieki", Dzirciems, Tukuma novads)  sniegs netraucēs svinēt pavasara saulgriežus - brīdi, kad dienas kļūst garākas par nakti un pie debesīm saule pakavējas ilgāk, gaiss kļūst siltāks, sniegs nokūst un zemē parādās pirmie asni.

Pēc garās ziemas visi nepacietīgi gaida saulgriežus, kas iezīmē pilnīgu saules uzvaru pār tumsu un dabas atmodu. Jau laikus pirms saulgriežiem cilvēki dabā redz pārmaiņas, kas nes vēsti par pavasara iestāšanos un Lieldienu tuvošanos.

Pavasara saulgriežos apmeklētāji aicināti piedalīties spēlēs, rotaļās un konkursā, kurā uzzināsim pavasara saulgriežu ticējumu zinātāju. Būs olu ripināšana, olu mešana pāri šūpolēm, pīnīšu pīšana un olu skrējiens. Mazākos muzeja apmeklētājus gaidīs arī olu meklēšana. Visi varēs krietni izšūpoties, lai vasarā nekož odi.

Izbaudīt dabas atmodu brīvā dabā Pastariņa muzejā 20. martā aicināts ikviens, kas vēlas aizdzīt ziemas nogurumu un iegūt enerģiju. Ciemiņiem līdz jāņem ola vai arī vairākas, lai kopīgi tās varētu nokrāsot. Svētku laikā būs apskatāma topošā  jaunā ekspozīcija "Pastariņa pasaule".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV