Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Startē jauniešu projekts „Common! Let’s vote!”

Inese Taceja, 18.03.2010. 11:36

Šodien, 18. martā, startē jauniešu projekts „Common! Let’s vote!”, kura galvenais mērķis ir motivēt jauniešus būt aktīviem pilsoņiem, piedaloties vēlēšanās un izdarot pārdomātu izvēli. Projektu izstrādāja un realizē Alberta koledžas studenti.

Projekta ietvaros tiks organizētas vēlēšanu simulācijas, kas norisināsies vienā pilsētā katrā no Latvijas vēsturiskajiem novadiem (Vidzeme, Latgale, Zemgale, Kurzeme). Simulācijas laikā 11. un 12. klašu skolnieki tiks aicināti „izspēlēt” vēlēšanu procesu, noklausoties dažādu politisko partiju prezentācijas, iepazīstoties ar partiju programmām, nobalsojot par kādu konkrēto partiju. Pēc vēlēšanu simulācijas notiks diskusija, kuras laikā skolnieki, strādājot grupās, kopīgi izrunās savas izvēles kritērijus, kā arī pēc tam visi kopā apspriedīs tādus jautājumus, kā katra balss nozīmīgums, atbildība par savu izvēli u.c. Lai nodrošinātu kvalitatīvu simulāciju skolniekiem, 26. martā tiks organizēta pilota simulācija Alberta koledžā iesaistot koledžas studentus.

Projektu atbalsta Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā”. Informāciju par programmu www.jaunatne.gov.lv

Projekta komanda: Edgars Plass, Salvis Ceriņš, Inese Taceja, Artūrs Kvēps, Gatis Artemjevs.
Projekta vadītāja: Ludmila Sokolova.
Kontaktinformācija: e-pasts commonletsvote@inbox.lv; tālr. +371 6 7821693

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV