Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Tiek uzsākta jauniešu izglītības programma „Aizkulises”

Inga Lāce, 19.03.2010. 12:24

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts „kim?” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu un „Latvijas Koncertu” mākslinieciskajiem kolektīviem - kamerorķestri „Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio kori uzsāk jauniešu izglītības programmu „Aizkulises”, kurā tiek aicinātas piedalīties vidusskolu, koledžu un augstskolu, mākslas un mūzikas skolu audzēkņu grupas.
Tiek uzsākta jauniešu izglītības programma „Aizkulises”

Izglītības programma „Aizkulises” piedāvā jauniešiem iepazīt šīs laikmetīgās kultūras organizācijas nevis kā apmeklētājiem, kuriem ir ļauts redzēt tikai ikdienas darba rezultātu, bet gan ielūkoties tik aizraujošajās aizkulisēs – uzzināt, kā strādā mākslinieki, kā noris orķestra mēģinājumi un kā top operas izrādes.

Apmeklējot Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojektu „kim?”, jauniešiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar „kim?” darbību ikdienā, satikties ar māksliniekiem un iesaistīties diskusijā par pasaules līmeņa laikmetīgo mākslu. Spīķeru koncertzāles apmeklējums sniegs unikālu iespēju ieskatīties kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio kora ikdienas darbībā un pat kļūt par daļu no tās, piedaloties mēģinājumu procesā. Savukārt Latvijas Nacionālā opera reizi mēnesī aicina jauniešus ielūkoties operas un baleta skatuves noslēpumos un aizkulisēs, vērot mēģinājumu procesu un dažādo operas profesiju darbu ikdienā.

Programmas „Aizkulises” mērķis ir radīt jauniešos padziļinātu izpratni par dažādu kultūras nozaru darbību, kā arī potenciāli rosināt viņus saistīt savu nākotnes profesiju ar kādu no tām.


Lai pieteiktu grupas programmas „Aizkulises” ekskursijām, meklējiet plašāku informāciju mājas lapā www.kim.lv .

Dalība programmā – bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV