Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

PPO “Rīga” aicina piedalīties astronomiskā pavasara ieskandināšanā

Daina Švābe, 19.03.2010. 14:36

Sestdien, 20. martā, astronomiskā pavasara iestāšanās dienā Rīgā, Rātslaukumā plkst. 12:00 Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” aicina rīdziniekus piedalīties pavasara ieskandināšanā, klausoties orķestra „Rīga” muzicēšanu un piedaloties zīmēšanas-gleznošanas meistarklasē Jāņa Anmaņa vadībā. Astronomiskā pavasara iestāšanās diena 20. marts ir Pavasara festivāla WINDSTREAM atklāšanas brīdis.
PPO “Rīga” aicina piedalīties astronomiskā pavasara ieskandināšanā

Pavasara festivāls WINDSTREAM risināsies no 20. marta līdz 10. aprīlim, un šogad tas tiek organizēts pirmo reizi. Paredzēti astoņi koncerti, kas noslēgsies ar programmu „Windstream” Lielajā Ģildē 10. aprīlī, piedaloties solistiem Intaram Busulim un Harijam Bašam.

Pavasara ieskandināšana Rātslaukumā – tā ir iespēja katram rīdziniekam pašā Rīgas sirdī sagaidīt pavasari, sapņot par pavasari, būt radošam un iztēloties pavasari savā fantāzijā. Būtu lieliski pavasara sagaidīšanas brīdī sajust pavasara saulītes siltos starus, tomēr jārēķinās ar to, ka sliktu laika apstākļu gadījumā pavasara sagaidīšana no Rātslaukuma tiks pārcelta uz Rātes pasāžu (Mazā Jaunavu ielā zem Rātsnama).

Pavasara ieskandināšanu vadīs pazīstamais dziedātājs un Latvijas Radio DJ Normunds Rutulis. Paredzēta Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” uzstāšanās, pēc kuras orķestra „Rīga” mūziķi iepazīstinās ar dažādu sitaminstrumentu skanējumu, kā arī piedāvās bērniem ekskluzīvu iespēju izmēģināt roku to spēlē.

No plkst. 12.20 līdz plkst. 14.00 notiks Jāņa Anmaņa atklāta glezniecības meistarklase, kurā visi rīdzinieki aicināti piedalīties un vizuāli izteikt savus priekšstatus par pavasari, pavasara vēju, pūšaminstrumentiem un Rīgu. Papīru un krāsas organizatori savu iespēju robežās centīsies nodrošināt, taču pieredzējušākie zīmētāji ir laipni aicināti paņemt līdzi savus iecienītākos zīmēšanas piederumus veiksmīgai radošai izpausmei.

Tapušie mākslas darbi jau plkst. 14:00 tiks izvietoti improvizētā izstādē turpat Rātslaukumā un interesantāko darbu autori saņems sveicienus un dāvaniņas no orķestra „Rīga”. No 23. marta darbi būs aplūkojami Kronvalda bulvārī 8, kur 23. un 31. martā notiks Pavasara festivāla WINDSTREAM kamermūzikas koncerti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV