Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas augstskolas paraksta paktu par toleranci un sadarbību

Andrejs Rauhvargers, 22.03.2010. 09:37

2010. gada 19.marta Latvijas Rektoru padomes sēdē Latvijas augstskolu pārstāvji parakstīja paktu par toleranci un savstarpēju sadarbību Latvijas augstākās izglītības pilnveidošanā.

Paktā par toleranci un sadarbību Latvijas augstskolas vienojās koleģiāli sadarboties Latvijas augstākās izglītības kvalitātes pilnveidošanā, kā arī savus publiskos izteikumus virzīt tā, lai veicinātu pozitīvu Latvijas augstākās izglītības sistēmas un augstākās izglītības tēlu kopumā - gan Latvijā, gan ārpus tās.

Augstskolu pārstāvji vienojās informācijas apmaiņā ar ekspertiem, kuri pieaicināti konsultēt vai novērtēt Latvijas augstāko izglītību vai reformas tajā, sniegt tikai objektīvu informāciju, aplūkojot problēmas no visu augstskolu viedokļiem.

Augstskolas apņēmās savstarpēji konsultēties un apmainīties ar visu nepieciešamo informāciju, veicinot starpaugstskolu sadarbību, studiju un zinātniskās darbības virzienu konsolidāciju un kompetenču centru izveidi.

Profesors, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors A.Naumovs kā pakta noslēgšanu ierosinājušās Mākslas augstskolu asociācijas pārstāvis norādīja: "Laikā, kad Latvijas augstākās izglītības telpā ir iecerētas būtiskas pārmaiņas, kas ļaus aktivizēt augstskolu horizontālās sadarbības mehānismus un veicinās efektīvāku augstākai izglītībai pieejamo resursu izmantošanu un kad ir iecerēts uzticēt augstskolām daudz lielāku atbildību par studiju kvalitāti, ir būtiski nodrošināt daudz kvalitatīvāku komunikāciju augstākās izglītības telpā, izvairoties no vienpusīgas un šaurās interesēs balstītas informācijas izplatīšanas. Izsaku cerību, ka Pakts kļūs par pagrieziena punktu Latvijas augstākās izglītības attīstībā un to respektēs visas Latvijas augstskolas."

Informācija par Latvijas Rektoru padomi:

Rektoru padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuru sadarbības koordinēšanai un nepieciešamo kopējo pasākumu organizēšanai izveidojušas visas Latvijas augstskolas un kurā ietilpst visu valsts akreditēto augstskolu rektori. Rektoru padome gatavo priekšlikumus un atzinumus par likumprojektiem un citiem normatīvajiem aktiem augstākās izglītības un zinātnes jomā, pārstāv Latvijas augstskolas ārvalstīs, kā arī savas kompetences ietvaros risina citus ar augstskolu darbību saistītus jautājumus. Rektoru padome darbojas, pamatojoties uz Augstskolu likumu un Rektoru padomes nolikumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV