Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Lieldienu pasākumi Līgatnē

Laimdota Lapiņa, 30.03.2010. 13:42 | komentāri (2)

4. aprīlī plkst. 12:00 Līgatnes novadā pie Līgatnes kultūras nama un Augšlīgatnē pie Līgatnes mūzikas un mākslas skolas norisināsies Lieldienu tematikai veltīti pasākumi, kuru laikā prieku un nodarbes varēs rast gan lielie, gan mazie pasākumu dalībnieki.

Svētku koncertu sniegs Līgatnes mūzikas skolas audzēkņi un Līgatnes pirmsskolas izglītības iestādes dziedošie „Cāļi”. Līgatnes mākslas skolas audzēkņu darbi būs aplūkojami svētkiem veltītā izstādē. Pasākuma apmeklētāji visas dienas garumā varēs radoši darboties dažādās meistardarbnīcās. Skvērā pie Līgatnes mūzikas un mākslas skolas notiks lielais „olu kauju” turnīrs, olu ēšanas čempionāts un mīklu minēšanas maratons. Protams, neizpaliks arī iespēja kārtīgi izšūpoties, izkustēties dažādās sportiskās aktivitātēs, kā arī atjautīgākie dalībnieki varēs asināt prātu dažādās viktorīnās. Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi jau mājās krāsotas olas, kuras varēs izmantot dažādās atrakcijās. Tie, kas vēl nebūs paspējuši oliņas nokrāsot, aicināti līdzi ņemt svaigas olas, ko varēs svētku gaisotnē krāsot kopīgi ar citiem pasākuma apmeklētājiem.

Līgatnē skvērā pie Līgatnes kultūras nama no plkst. 12:00 ģimenes varēs izstaigāt piedzīvojumu taku „Pa Lieldienu zaķa Lieliskā pēdām”. Takas garumā sagatavoti dažādi pārbaudījumi un pārsteigumi mazajiem un lielajiem pasākuma dalībniekiem. 

Pēc pastaigas svaigā gaisā visus apmeklētājus ar pavasarīgām dziesmām sagaidīs Līgatnes pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi, kā arī Lieldienu zaķa čaklie palīgi, lai kopīgi sarakstītu lielo svētku pasaku un uzzīmētu tai ilustrācijas. Kopīgi tiks krāsotas un ripinātas olas, noskaidrots skaistākās, stiprākās un lielākās Lieldienu olas īpašnieks, neizpaliks arī šūpošanās un dažādas ēverģēlības.

Ikviens pasākuma apmeklētājs mīļi aicināts ņemt līdzi visu piknikam nepieciešamo – paša gatavotu vai veikalā iegādātu, cienāt sevi un citus pasākuma apmeklētājus un izbaudīt pirmo pavasara maltīti svaigā gaisā.

Svētku laikā īpašu piedāvājumu apmeklētājiem sagatavojis Vienkoču parks, Līgatnes dabas takas un rehabilitācijas centrs „Līgatne”. Būs iespēja apskatīt Līgatnes smilšakmens alas, „Pazemes slepeno bunkuru” un aktīvi atpūsties brīvā dabā, izmantojot velosipēdus un nūjošanas inventāru, vai vienkārši klausīties putnu dziesmās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV