Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Premjers rosina sākt diskusiju par visas tautas vēlētu prezidentu

LETA, 27.04.2007. 15:42

Ministru prezidents un Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Aigars Kalvītis rosina sākt diskusiju par visas tautas vēlētu prezidentu.
Premjers rosina sākt diskusiju par visas tautas vēlētu prezidentu
"Es domāju, ka tautas vēlēts prezidents, iespējams, ir pieņemams risinājums, un mums vajag to pārrunāt," šodien TP konferencē, kurā jānosauc oficiālais partijas kandidāts Valsts prezidenta amatam, sacīja Kalvītis.

Premjers uzsvēra, ka Latvijas sabiedrība ir spējīga uz tālredzīgu rīcību. Var ironizēt, ka tauta vienmēr ievēlēs smukākās frizūras īpašnieku, nevis izcilu politiķi, taču Atmodas laiks apliecina, ka sabiedrība ir spējīga uz pārdomātu rīcību, norādīja Kalvītis.

"Es paceļu šo jautājumu šodien ne jau tāpēc, ka uzskatītu par neiespējamu jauna un atbilstoša prezidenta ievēlēšanu Saeimā. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka mums tas izdosies. Es uzskatu, ka mums kā politiķiem, kas uzņemas atbildību par mūsu izvirzīto un atbalstīto kandidātu, ir savlaicīgi jādod ziņa vēlētājiem par to, kādu mēs redzam šī procesa nākotni," sacīja Kalvītis.

Premjers uzsvēra, ka jautājums par tautas vēlētu prezidentu nav jāsasteidz, taču jau tagad ir jāuzsāk diskusija par to, kā vēlēt Valsts prezidentu pēc četriem gadiem.

Politologs Andris Runcis uzskata, ka diskusijas sākšana par Valsts prezidenta ievēlēšanas procesu ir vērtīga. Runcis kā īpaši interesantu aspektu izcēla, ka šāds uzstādījums nākot no valdošās partijas un premjera puses un piebilda, ka, iespējams, tādēļ varētu gūt lielāku atbalstu.

"Šī brīža prezidenta loma politiskajā sistēmā un cerības, kas tiek liktas uz prezidentu un viņa ievēlēšanas kārtību īsti neiet kopā," sacīja politologs. Eksperts gan minēja, ka visas tautas vēlētam prezidentam esot nepieciešamas arī citādas funkcijas, nekā parlamenta vēlētam prezidentam.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV