Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Pārtikas cenas turpina samazināties

Andra Ūdre, 05.04.2010. 16:06

Šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni pārtikas produktu cenas Rīgas veikalos turpināja samazināties, liecina Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauksaimniecības Tirgus veicināšanas centra dati.

Visvairāk tās ir samazinājušās rīsiem par 24%, broileriem par 22%, 2% pilnpienam un kefīram par 21%, bet sāls ir kļuvusi par 18% lētāka.
 
Savukārt daļai produktu cenas šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn ir palielinājušās.

Visbūtiskākais cenu pieaugums bija „Kellogg`s” pārslām par 21%, pusžāvētai desai servelādei par 18%, „Snikers” batoniņam par 19%, kafijas pupiņām par 18%, atsevišķām rapšu eļļām par 18% un dažiem jogurtiem par 10%.

”Ņemot vērā vēl joprojām straujo iedzīvotāju pirktspējas kritumu, tam ir spiesti pielāgoties arī ražotāji un tirgotāji, radot aizvien jaunus risinājumus cenu samazinājumam galvenajiem pārtikas produktiem. Savukārt produktiem, kas nav uzskatāmi par pirmās nepieciešamības precēm, cenas palielinās, toties to pārdošanas apjomi krītas”, uzskata LTVC vadītāja Inguna Gulbe.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV