Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Paredzētas vairākas izmaiņas centralizēto eksāmenu saturā un norises kārtībā

Kristīne Ilgaža, 06.04.2010. 13:42

Šodien, 6.aprīlī, Ministru kabinetā (MK) tika izskatīts MK noteikumu projekts "Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību".

Līdz šim netika paredzēta atbalsta pasākumu piemērošana centralizētajos eksāmenos izglītojamiem ar speciālām vajadzībām. Ņemot vērā sabiedrības viedokli un nepieciešamību atbalstīt skolēnus ar speciālām vajadzībām, noteikumu projekts paredz gan daudzveidīgus atbalsta pasākumus (pagarināts darba izpildes laiks, materiāli sagatavoti palielinātā drukā u.c.), gan to piemērošanas kārtību. Atbalsta pasākumu piemērošanu centralizētajos eksāmenos par pamatizglītības ieguvi var pamatot gan uz Valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas, gan tikai uz viena speciālista atzinumu par izglītojamā speciālām vajadzībām, turpretī vidējā vispārējā izglītībā par šādu pasākumu piemērošanu lems valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskā komisija.

Tiks ieviestas arī vairākas tehnoloģiskās novitātes. Līdz šim eksāmenu mutvārdu daļas ieraksti tika veikti, piemēram, kasetēs, bet tagad šo novecojušo tehnoloģiju nomainīs ierakstu veikšana datorā, skolās izmantojot VISC sagatavotu programmatūru. Šāda kārtība nodrošina efektīvāku informācijas apriti un precīzāku iegūto datu apstrādi.

Vairākas novitātes notiks Izglītības un zinātnes ministrijas un ERAF kopīgi īstenotā projekta "Latvijas vispārizglītojošo skolu informatizācija" izstrādātās Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmas ietvaros. Izglītotajiem jau šogad ir vieglāk reģistrēties valsts pārbaudes darbiem, jo reģistrēšanās notiek elektroniski, to veic katra izglītības iestāde. Savukārt valsts pārbaudes darbu materiāli tiks piegādāti skolām atbilstoši jaunajam administratīvi teritoriālajam iedalījumam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV