Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rīgas Juridiskajā augstskolā diskutē par aktualitātēm cilvēktiesību jomā Latvijā

Ligita Gjortlere, 12.04.2010. 11:11

14.aprīlī Rīgas Juridiskajā augstskolā (RJA) notiks diskusija par aktualitātēm cilvēktiesību jomā Latvijā.

Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 14. Protokols, kas stājas spēkā 1.jūnijā, ievadīs jaunu ēru Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbā. Šis un citi nozīmīgi jautājumi tiks aplūkoti Rīgas Juridiskās augstskolas rīkotajā diskusijā par aktuālo cilvēktiesību jomā Latvijā, kas notiks trešdien, 2010. gada 14.aprīlī Strēlnieku ielā 4 k-2, Sorosa auditorijā.

Šogad diskusija noritēs divās daļās. Pirmā daļa (9.30-12.30) būs veltīta tradicionālajam ieskatam jaunākajā Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbā saistībā ar Latviju. Šī daļa noritēs Inetas Ziemeles, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneses, vadībā un tajā tiks aplūkotas tādas tēmas kā jaunākie spriedumi lietās pret Latviju (Inga Reine, Valdības pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās), Satversmes tiesas kompetences iespējamā paplašināšana (Gunārs Kūtris, Satversmes tiesas priekšsēdētājs), Latvijas tiesu prakse Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformu kontekstā (Mārtiņš Mits, Rīgas Juridiskās augstskolas prorektors), tiesas procesa ilgums Latvijā (Anita Kovaļevska, Administratīvās tiesas tiesnese).

Otrā daļa (13.30-16.30) būs veltīta vārda brīvības izpratnei Latvijas notikumu kontekstā. Ar galveno ziņojumu uzstāsies Maikls O’Flahertijs (Michael O'Flaherty), ANO Cilvēktiesību komitejas loceklis, kurš ir ziņotājs vispārējā komentāra projektam par vārda brīvību. Vispārējā komentārā ANO Cilvēktiesību komiteja izskaidro dažādos vārda brīvības aspektus, kas ietverti vienā no svarīgākajiem un Latvijai saistošajiem cilvēktiesību līgumiem - Starptautiskajā paktā par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām. Ineta Ziemele sniegs pārskatu par jaunāko Eiropas Cilvēktiesību tiesas praksi vārda brīvības jomā, kam sekos ekspertu diskusija par cilvēktiesību aspektiem Latvijai aktuālajā notikumā, kas saistīts ar datu noplūdi Valsts ieņēmumu dienestā.

Pasākumu atbalsta Sorosa fonds-Latvija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV