Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tiek izsludināta pieteikšanās uz Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu

Baiba Tetere, 13.04.2010. 17:42

Biedrība ISSP izsludina pieteikšanos uz Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu (ISSP) 2010, kas notiks no šī gada 31.jūlija līdz 8.augustam Ludzā. Piecu gadu pastāvēšanas gadskārtā, ISSP piedāvā izglītības programmu, kuras ietvaros Latvijas fotogrāfijas profesionāļiem un studentiem būs iespēja padziļināt savas zināšanas pie izcilākajiem pasaules līmeņa fotogrāfiem sešās tematiskās darbnīcās. Pieteikumus var iesniegt līdz 10.maijam. Kopumā ISSP 2010 tiks uzņemti 60 dalībnieki.
Tiek izsludināta pieteikšanās uz Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu

ISSP mērķis ir sniegt kvalitatīvu neformālo izglītību fotogrāfiem un fotogrāfijas studentiem, piedāvājot padziļināt savas zināšanas pie pasaulē atzītiem fotogrāfiem-pedagogiem. Organizēta kopš 2006.gada, ISSP ir izveidojusies par ikgadēju tradīciju. Piecos pastāvēšanas gados tai ir izdevies radīt modernu un dinamisku platformu jaunu ideju apmaiņai fotogrāfijas jomā ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī.

ISSP 2010 notiks no 31.jūlija līdz 8.augustam Ezersalas internātskolā, Ludzā. ISSP 2010 programmā ir paredzētas sešas tematiskas darbnīcas (detalizētu darbnīcu aprakstu skatīt pielikumā vai www.issp.lv), kuru laikā studenti apmeklēs gan teorētiskas lekcijas, gan individuālas konsultācijas pie izvēlētā lektora, kā arī strādās pie saviem radošiem projektiem - fotogrāfijas sērijām. Katrā darbnīcā piedalīsies 10 studenti. ISSP oficiālā valoda - angļu.

ISSP 2010 darbnīcas:

1. Veronika Burguēna (Veronique Bourgoin) (Francija) - PATIESĪBA VAI MELI?

2. Ville Lenkeri (Ville Lenkkeri) (Somija/Zviedrija) - CITA HARMONIJA - CILVĒKA IETEKMĒTA AINAVA

3. Pēters Belobžeskis (Peter Bialobrzeski) (Vācija) - TELPAS IZJŪTA

4. Rodžers Ballens (Roger Ballen) (Dienvidāfrika) - SAGŪSTĪT SAVU ĒNU MELNBALTAJĀ FOTOGRĀFIJĀ

5. Andrejs Poļikanovs (Ąķäšåé Ļīėčźąķīā) (Krievija) - FOTOŽURNĀLISTIKA UN DRUKĀTIE MEDIJI

6. Džordžs Džordžio (George Georgiou) (Lielbritānija) - DOKUMENTĀLĀS FOTOGRĀFIJAS PRAKSE UN NARATĪVS: ILGTERMIŅA PROJEKTS

ISSP 2010 bez pamata apmācību programmas tiks piedāvāta vakara programma, kur ar prezentācijām piedalīsies gan ISSP lektori, gan īpašie viesi - fotogrāfijas jomas profesionāļi, kā arī tiks izrādīta tematiska filmu programma.

ISSP 2010 laikā dalībnieku tapušie darbi tiks izstādīti kopīgā noslēguma izstādē k/t Latgale, Ludzā. Šo vakara programmu un izstādi Ludzā būs iespējams apmeklēt arī plašākai sabiedrībai.

Lai skolā nodrošinātu talantīgāku studentu līdzdalību neatkarīgi no viņu finansiālā stāvokļa, vairākums (līdz pat 70%) dalībnieku, konkursa kārtībā tiks uzņemti par pazeminātu dalības maksu.

Pieteikšanās kārtība:

Pieteikumus elektroniski jāiesniedz līdz 2010. gada 10.maijam. Dalībnieku atlases rezultāti tiks izziņoti līdz 2010.gada maija beigām.

Detalizētāka informācija par ISSP, darbnīcām, dalībnieku atlases kritērijiem, pieteikšanos:

www.issp.lv

Par Biedrību ISSP:

Biedrība ISSP ir nekomerciāla neformālās izglītības un tīklošanas platforma jaunajiem fotogrāfiem Latvijā un starptautiski. Tā ir dibināta 2006. gadā ar mērķi veicināt fotogrāfijas mākslas attīstību Latvijā. Līdz šim ISSP ir realizējusi sekojošus ikgadējus projektus - Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu (ISSP), ISSP katalogus -, organizējusi vairākas izstādes un meistarklases, un iniciējusi citus fotogrāfijas izglītības projektus. ISSP veido aktīvu fotogrāfijas profesionāļu un jauno fotogrāfu kopu, kur dalībnieki ir pārstāvēti vairāk kā no 20 valstīm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV