Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Īslandes vulkāna izvirduma dēļ LU SZF pārcelta diskusija par blogiem un blogošanu

Aija Rozenšteine, 19.04.2010. 14:59

Pārceltā publiskā diskusija „Blogi: ekshibicionisms vai jaunā žurnālistika?” notiks 2010. gada 26. aprīlī plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF), Rīgā, Lomonosova ielā 1a, Jesajas Berlina auditorijā. Diskusiju rīko LU SZF Komunikācijas studiju nodaļa.

Diskusija pārcelta no 20. aprīļa uz 26. aprīli plkst. 16:00, jo Īslandes vulkāna pelnu mākoņa izplešanās dēļ Eiropas gaisa telpā vēl joprojām nenotiek gaisa satiksme, bet 3 diskusijas dalībnieki – eksperti atrodas Spānijā un 20. aprīlī nevarēs ierasties Rīgā.

Informācija par diskusiju:

Pavisam neseni notikumi liecina, ka pasaulē blogeri ieņem līdzvērtīgas vietas spožās modes skatēs blakus ietekmīgiem izdevējiem un interneta vietnes saņem prestižas balvas, līdztekus gadu desmitiem pastāvējušiem tradicionālajiem medijiem. Vai katra radoša izpausme internetā var pārvērsties veiksmīgā medijā un būt pelnoša? Kam, kā un kāpēc tiek rakstīti blogi – par to diskutēsim ar nozares profesionāļiem, blogeriem, studentiem un visiem interesentiem.

Diskusijas pirmajā daļā LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja, profesore Inta Brikše skaidros pilsoniskās žurnālistikas jēdziena būtību prezentācijā “Vai viss, ko raksta pilsoņi, ir pilsoniskā žurnālistika?”, savukārt Latvijas blogošanas situāciju raksturos Artūrs Mednis (Inspired Digital) prezentācijā “Latvijas blogosfēras stāvoklis”.

Otrajā daļā sekos publiska diskusija, kurā piedalīsies:

Arturs Mednis, Inspired Digital;

Dmitrijs Petrenko, “Politika.lv” galvenais redaktors;

Juris Kaža, IT nozares žurnālists;

un pazīstamākie blogeri Latvijā - Miks Latvis, Artūrs Zeļenkovecs, Agnese Kleina, Marta Krivade un Kristaps Skutelis.

Diskusijas vadītāja LU SZF lektore, žurnāla „Lilit” redaktore Lolita Stašāne.

Pasākumu kā klausītājs laipni aicināts apmeklēt ikviens interesents, dalība ir bez maksas. Gaidīsim arī iepriekš elektroniski iesūtītus jautājumus uz e-pastu: aija.rozensteine@lu.lv. līdz 23.aprīlim.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV