Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Valmierā atzīmēs Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienu

Elīna Neimane, 26.04.2010. 12:08

Tuvojoties 4.maijam, Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienai, ikviens valmierietis un pilsētas viesis aicināts piedalīties dažādās aktivitātēs, kas ļaus atcerēties un paskatīties no malas, kas šo 20 gadu laikā piedzīvots. 
Valmierā atzīmēs Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienu

 

Svētku brīvdienās Valmieras Kultūras centrā tiks atzīmētas vairākas dzimšanas dienas. Sestdien, 1.maijā plkst. 18 Valmieras Kultūras centrā uz 45. jubilejas koncertu aicinās pūtēju orķestris „Signāls”. Savukārt svētdien, 2.maijā un pirmdien, 3.maijā plkst. 17 dejas mīļotāji aicināti uz Valmieras Kultūras centru, kurā 65.gadu jubilejas koncertuzvedumu „Teika par Gauju” izdejos TDA „Gauja”. 

Otrdien, 4.maijā, plkst. 16 Valmieras Kultūras centrā notiks svētku koncerts „Skani, mana Tēvu zeme!”, kurā piedalīsies Valmieras pilsētas skolu pašdarbības kolektīvi - jauniešu kori „Bonus”, „Skan”, „Pārgauja”, 5. vidusskolas jauktais koris, kā arī vokālais ansamblis „Pārgaujas kvartets”. Svētku noskaņu skatītājiem dāvās Valmieras Mūzikas skolas audzēkņi Baiba Rancāne un Kristaps Ivanovs. Koncertā piedalīsies deju kolektīvi „Liesmiņa”, „Pārgaujas delveri”, „Pērkonītis”, 5. vidusskolas un Kultūras centra deju kolektīvs. 

Otrdien, 4.maijā, svētkus visai ģimenei sagādās arī Valmieras pilsētas jauniešu organizāciju pārstāvji. Visas dienas garumā pilsētas teritorijā norisināsies dažādas aktivitātes lieliem un maziem. Valmieras Jauniešu dome sadarbībā ar Valmieras Novadpētniecības muzeju pilsētas teritorijā organizēs fotoorientēšanos “Ēkas un vietas Valmierā 20 gadu laikā”. Pie Valmieras Kultūras centra norisināsies Valmieras 36.arodvidusskolas aktivitātes “Jautrā bumba”, projekta “Pēdas” Valmieras nodaļas jaunieši aicinās uz improvizētu krustvārdu mīklu. Jauniešu ideju laboratorija lielus un mazus aicinās uz dejām un atrakcijām latviešu garā, savukārt Vidzemes Augstskolas studentu valdes pārstāvji rīkos aktivitātes “Es – daļa no Latvijas” un ”Klasītes”. Organizācijas „AIESEC Valmiera” lokālā komiteja aicinās piedalīties Improvizētā Piena fermā. 

Jāpiebilst, ka no 5. līdz 15. maijam Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē ikviens valmierietis un pilsētas viesis aicināts apskatīt Valmieras Novadpētniecības muzeja veidoto izstādi „Latvijas Neatkarības atjaunošana. 20 gadi Valmierā.” Tajā apskatāmas 20 planšetes, kas atspoguļo Latvijas Neatkarības 20 gadus Valmieras pilsētā, uzsvaru liekot uz pilsētas tēla attīstību. Savukārt visu maija mēnesi bibliotēkas telpās būs iespējams aplūkot literatūras izstādi "Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadiena".

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV