Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā ar plašām svinībām godinās Sauli

Iveta Gražule, 26.04.2010. 13:22

3.maijā Rātslaukumā norisināsies vērienīgas, Eiropā vienīgā Saules muzeja gada dzimšanas dienas svinības - Saules diena. Svinībās ar dažādām aizraujošām aktivitātēm godinās spožāko debesu spīdekli - Sauli. Pasākuma ietvaros no muzeja apmeklētāju radītajiem Saules zīmējumiem tiks izveidota garākā Saules iela pasaulē, kuru pieteiks Pasaules Ginesa rekordu grāmatai. Saules dienas svinību laikā ikviens vēl varēs pagarināt Saules ielu ar paša uzzīmētu Saules attēlu, tā pieliekot roku rekorda veidošanā.

"Mēs esam ļoti gandarīti, ka pērn Rīgā atklātais Eiropā pirmais Saules muzejs gada laikā ir spējis iedvesmot tik daudzus apmeklētājus. Latviešiem jau izsenis bijušas dažādas tradīcijas Saules godināšanai. Lai vairotu siltumu un labestību savstarpējās attiecībās un iepriecinātu vēl vairāk sirdis, mēs ieviešam jaunu tradīciju - Saules dienas svinības, un aicinām visus tajās piedalīties," stāsta Saules muzeja mamma un vadītāja Iveta Gražule.

Saules dienas svinības Rātslaukumā sāksies 3.maijā plkst. 13.00 un ilgs līdz pat 18.00, kad tiks mērīts Saules ielas garums un fiksēts rekords. Papildus Saules ielas izveidei pasākuma laikā Saules muzejā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "Saule Rīgas arhitektūrā", kurā būs apskatāmas Rīgas ēkas un nami, kuru fasādēs saules atveids ir viens no elementiem.

Zinātniskas pieejas cienītāji varēs piedalīties Latvijas Astronomijas biedrības lekcijās un diskusijās par Sauli un vērot to StarSpace "Saules observatorijas" teleskopā. Apmeklētājus priecēs ansambļu un tautas deju kopu priekšnesumi, dejas, rotaļas, konkursi, viktorīnas, saules radošas darbnīcas un vēl daudz dažādu aktivitāšu. Mazos apmeklētājus īpaši sajūsminās Saules muzeja sarūpētā Saules torte. Ar detalizētu pasākuma programmu varat iepazīties: www.saulesmuzejs.lv

Saules dienu organizē Saules muzejs ar Rīgas domes atbalstu. Svinības notiks LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku ietvaros.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV