Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienas svinības Rīgā

Elīna Dambekalne, 27.04.2010. 11:17

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienas svinību ietvaros 3. maijā Vērmanes dārzā risināsies pasākums „Rīgas bērni sveic un svin”, uz kuru aicināti visi rīdzinieki un pilsētas viesi - gan lieli, gan mazi. Paredzēta plaša programma, kur uzstāsies Rīgas bērnu un jauniešu vokālie ansambļi, deju kolektīvi un mazākumtautību kopas, kā arī profesionālie izpildītāji. Tiks piedāvātas daudzveidīgas radošās aktivitātes ar iespēju līdzdarboties ikvienam.

„Aicinu ikvienu apmeklēt 3. maija pasākumus, jo programma ir veidota tā, lai būtu interesanti gan mazuļiem, gan jauniešiem, gan vecmāmiņām un vectētiņiem. Ļoti ceru, ka tā būs vienojoša svētku diena ģimenēm, dzimtām, dažādām paaudzēm un tautībām”, saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Pasākuma „Rīgas bērni sveic un svin” programma sāksies plkst. 12.00 ar muzikālu izrādi Manas bērnības lācēns, kuru sagatavojusi grupa „Tu un es”, kas uzstāsies kopā ar mūziķi Arni Miltiņu. Šai izrādei sekos uzvedums Pavasaris ienāk Rīgā, kur kopīgā dejā vienosies tautas deja ansamblis „Zelta sietiņš”, bērnu deju kopa „Kamolītis”, bērnu deju kolektīvs „Ežuks”. 

Īpašu svētku koncertu Saulesprieks sagatavojuši bērnu vokālie ansambļi „Magonīte”, „Momo”, bērnu popgrupas „Ildzēni” un „Sapnītis” ar pavadošo grupu „Flex-A-tone” un solistiem Maiju Lūsēnu ar viņas audzēkņiem. Pēc tam būs iespēja baudīt svētku priekšnesumu Par sauli, par jūru, par vēju, kur savu māksliniecisko sniegumu demonstrēs bērnu ansamblis „Knīpas un knauķi”.

Vēl svētku apmeklētājiem koncertuzvedumā Rīgas raksti uzstāsies folkloras kopas „Berendejka”, „Iļjinskaja pjatņica”, bērnu un jauniešu deju kolektīvi „Barabuški Kazačok”, „Maagaļ”, „Ryskie promyki” un bērnu un jauniešu vokālie ansambļi „Amanat”, „Lado”, „Zadorinka”, ģitāru studija „Dvēseles stīgas”.

Ar populārām dziesmām koncertā Prieks kopā būt parka apmeklētājus priecēs bērnu vokālais ansamblis „Palāsītes”, „Podziņas”, bērnu popgrupas „Saulēniņi”, „Poppy” un mūziķi Valters, Kaža, Māra Upmane un jaunie solisti no bērnu popgrupas „Zīlīte”. 

Svētku diena noslēgsies ar instrumentālās mūzikas koncertu Svētku mūzika, kurā spēlēs kameransamblis „Lira”, orķestris „Kadanss” un jauniešu pūtēju orķestris „Auseklītis”

Koncertu starplaikos paredzētas tematiskas viktorīnas un konkursi. 

Līdz ar koncertprogrammu, parkā darbosies arī daudz dažādas radošās darbnīcas, piemēram: pērļu vēršanas, rokdarbu, Valsts asinsdonoru centra sirsniņu darbnīca, papīra plastikas un kreļļu, latviešu rakstu, nozīmīšu, Leļļu darbnīca jeb Sprīdīša teātra un citas darbnīcas. Darbosies Fingerboardu - rampu pasaule: rampas, tramplīni, metāla slieces un šķēršļi. 

Dejot gribētājiem deju studija „Glamorous Dance” mācīs laikmetīgās dejas: hip hop un show dance pamatkustības.

Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs līdzdarboties, turklāt pagatavotās lietas paliks kā jauka piemiņa par šo valsts svētku dienu. Bez tam, aktīvākajiem svētku viesiem Vērmanes dārzā būs iespēja piedalīties Pagalma spēļu olimpiādē, kurā paredzētas sacensības ar lecamauklu, „klasīšu” lekšana, kā arī dažādas citas spēles un rotaļas. Notiks šaha turnīrs, kur savu meistarību rādīs Rīgas šaha skolas audzēkņi un tajā varēs piedalīties visi interesenti.

3. maijā Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienai par godu jauku pārsteigumu rīdziniekiem sarūpējis arī Saules muzejs, kas piedāvās ikvienam mākslinieciski izpausties, lai no zīmējumiem veidotu garāko Saules ielu pasaulē. Bez tam muzejā būs apskatāma fotogrāfiju izstāde „Saule Rīgas arhitektūrā”. 

Savukārt aktīvas atpūtas piekritēji, gan bērni, gan pieaugušie laipni aicināti piedalīties tautas skrējienā „Apkārt Māras dīķim”, kas risināsies Pārdaugavā, Cieceres ielas galā pie Māras dīķa. Starts paredzēts plkst. 11.00.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV