Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rundālē notiks „Mežotnes pilskalna svētki 2010”

Elīna Kūla-Braže, 29.04.2010. 10:05

22. maijā Rundāles novadā norisināsies ceturtie Mežotnes pilskalna svētki – seno zemgaļu vēsturei veltīts festivāls. Šogad tiks pieminēti 1220. gada notikumi – zemgaļu cīņas par Mežotni ar krustnešiem. 

Festivālā piedalīsies vēstures klubi un biedrības - „Vilkači”, „Senās vides darbnīca”, „Baltava”, „Excalibur”, „Trokšņu iela”, „Upmale”,  folkloras kopas -„Skandinieki”, „Laukam pāri”, „Svitene” un  „Dzieti”. Darbosies amatu prasmju darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs iepazīties ar novada virtuves noslēpumiem, podnieka, kalēja, rotkaļa amata un viduslaiku apģērba darināšanas prasmēm. Vēstures klubu dalībnieki cīnīsies divkaujās, mērosies veiklībā loka un arbaleta šaušanā. Ģimenes un mazākie svētku dalībnieki varēs iesaistīties dažādās tautas spēlēs. Viduslaiku pilsētas noskaņu palīdzēs radīt vēstures klubi, kuri Mežotnes ostā Lielupē svētku laikā novietos rekonstruētos kuģus - kuršu kuģi „Retra” un vikingu kuģi „Pardus”. Svētku laikā tiks demonstrēta akmens metamā mašīna.

Svētkus rīko Rundāles novada dome sadarbībā ar Zemgaļu kultūras biedrību „Upmale”.

 

Svētku programma

14.00 Svētku atklāšana pie Lielupes līča

14.30 Iepazīšanās ar amatniekiem senpilsētas laukumā 

15.00 Ugunsrituāls un koncerts pilskalnā

16.00-17.30 Bruņinieku cīņas, šaušana ar loku un arbaletu, cirvja mešana, tautas spēles pilskalnā

17.30 Svētku noslēgums senpilsētas laukumā 

www.pilskalns.lv 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV