Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

4. maijā 11. novembra krastmalā trešo reizi notiks akcija „Ziedu Latvija”

Indra Vilde, 30.04.2010. 09:31

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienas svinībās 4. maijā 11. novembra krastmalā Rīgas dome organizēs akciju „Ziedu Latvija”. Ikviens tiek aicināts piedalīties akcijā, ņemot līdzi pavasarīgus un krāsainus ziedus, kurus, atnākot uz krastmalu, iepīt Latvijas rakstā. 4. maijs ar simbolisku Latvijas uzziedēšanu Rīgā - akcijā „Ziedu Latvija” - tiks sagaidīts jau trešo reizi.

No ziediem un zāles veidotais lielformāta Latvijas makets tiks izvietots 11. novembra krastmalā programmas „Novads pie novada” ietvaros. Dienas laikā Krastmala tiks sadalīta četros sektoros – Latvijas novados, kur katrs sevi pārstāvēs ar amatniecību, spēlēm, dziesmām un rotaļām. Pie katra no sektoriem būs izvietota atbilstošā novada ziedu kontūra, kas dienas laikā tiks papildināta un pušķota ar cilvēku nestajiem ziediem.

Ziediem pušķotie novadi „sastapsies” vienuvie pie skatuves pirms vakara programmas, kurā ar Rīgas veltījumu Latvijai populāri mūziķi aicinās ikvienu svētku apmeklētāju izdziedāt latviešu tautā iemīļotas dziesmas koncertā „Mūsu tautasdziesma”. 

Svētku organizatori aicina rīdziniekus un visas Latvijas iedzīvotājus dot savu artavu "Ziedu Latvijas" veidošanā. Pasākuma laikā pasākuma organizatori palīdzēs apmeklētājiem izvietot ziedus novadu kontūrās.

„Ziedu Latvija” pirmo reizi tika eksponēta pie Brīvības pieminekļa 2008. gada 4. maija svinībās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV