Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

VIENOTĪBAS valde apstiprina 10. Saeimas vēlēšanu sarakstu līderus

Gunda Reire, 30.04.2010. 13:31

Politisko partiju apvienības VIENOTĪBA valde ir apstiprinājusi apvienības 10. Saeimas vēlēšanu sarakstu līderus. VIENOTĪBAS sarakstu priekšgalā atradīsies gan partiju „Jaunais laiks” (JL), „Pilsoniskā savienība” (PS) un „Sabiedrība citai politikai” (SCP) pārstāvji, gan vieta rezervēta pilsoniskās sabiedrības pārstāvei.

Rīgā apvienības vēlēšanu saraksta priekšgalā atradīsies VIENOTĪBAS un PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis. Ģ. V. Kristovskis ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas politiķiem. Pirms 23 gadiem iesaistījies politikā kā vides aktīvists. Kā Augstākās padomes deputāts pirms 20 gadiem 4.maijā balsojis par LR Neatkarības deklarāciju. Vēlāk – vairāku Saeimu deputāts, iekšlietu ministrs. Kā ilggadējs aizsardzības ministrs ievedis Latviju NATO sastāvā. Kā iepriekšējā sasaukuma Eiropas Parlamenta deputāts cīnījies par komunistiskā totalitārisma seku novēršanu Austrumeiropā un Latvijā. 2008. gadā kopā ar Sandru Kalnieti un citiem domubiedriem dibinājis PS. 

Apvienības Vidzemes saraksta līderis būs pašreizējais Ministru prezidents, VIENOTĪBAS un JL valdes loceklis Valdis Dombrovskis. Savas karjeras sākumā Dombrovskis guvis plašu pieredzi zinātniskās pētniecības jomā Latvijā, Vācijā un ASV, vēlāk strādājis Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldē. No 2002. gada līdz 2004. gadam pildījis finanšu ministra pienākumus. 2004.gada līdz 2009. gadam bijis Eiropas Parlamenta deputāts un Latvijas delegācijas vadītājs ETP-ED grupā. 2005. gadā atzīts par Gada cilvēku Latvijā. V.Dombrovskis ir viens no 237 jaunajiem līderiem Jauno Vispasaules līderu forumā.

Kurzemē VIENOTĪBAS vēlēšanu saraksta līdere būs apvienības līdzpriekšsēdētāja, JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. S. Āboltiņa absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, vadījusi Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu. Pieredzi un rūdījumu politikā guvusi, divu Saeimas sasaukumu laikā pildot gan Saeimas deputātes un Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas, gan tieslietu ministres pienākumus. 

Latgalē apvienības vēlēšanu saraksta līderis būs bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs, VIENOTĪBAS un SCP valdes loceklis, tiesību zinātņu doktors Aleksejs Loskutovs. A. Loskutovs 1991. gadā sāka pedagoģisko darbību Latvijas Policijas akadēmijā kā asistents, vēlāk strādājis kā lektors, docents un asociētais profesors. No 2003. gada līdz 2004. gadam strādāja par KNAB Korupcijas analīzes un pretdarbības metodikas izstrādes nodaļas vadītāju, no 2004. gada Līdz 2008. gadam bijis KNAB priekšnieks. 2007. gadā tika atstādināts no KNAB priekšnieka amata, jo nepakļāvās Tautas partijas līdera Aigara Kalvīša politiskajam spiedienam uz KNAB. 

Zemgalē VIENOTĪBAS saraksta pirmais numurs ir rezervēts biedrības „Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām” valdes priekšsēdētājai Sarmītei Ēlertei, nolēma apvienības valde. S. Ēlerte ir Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja, nevalstiskās organizācijas „Baltijas Melnās jūras alianse” valdes priekšsēdētāja un viena no Eiropas ārpolitikas padomes dibinātājām. No 1992. gada līdz 2008. gadam bija galvenā redaktore laikrakstā „Diena”. Apbalvota ar Trīszvaigžņu ordeni.

Politisko partiju apvienību VIENOTĪBA 2010.gada 6.martā nodibināja JL, PS un SCP. Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija. 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV