Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dobelē notiks Ķiršu ziedēšanas svētki

Inese Šinta, 03.05.2010. 12:52

Jau otro pavasari 4. maijā Latvijas Valsts Augļkopības institūta dārzā Dobelē krāšņi un muzikāli tiks svinēti Ķiršu ziedēšanas svētki. Vienlaikus tā būs arī jaunās tūrisma sezonas atklāšana, jo līdz ar ķiršu ziedēšanu sākas ceļotāju plūsma uz Dobeli, kas tiek dēvēta par saulaināko pilsētu Latvijā.

Arī ziedonim ir sava lietu kārtība. Vispirms saldie ķirši, tad – ceriņi, un, kamēr tie vēl sapņo par ziedēšanas skurbumu maija beigās, saldo ķiršu koki institūta dārzā jau ir gatavi itin drīz ietērpties baltu ziedu rotā. Tās būs valdzinošas un emocionāli piesātinātas dienas. Šķiet, šajā laikā viss 4 hektārus plašais ķiršu dārzs, svinēdams ilgi gaidīto ziedoni, peld baltos, smaržīgos mākoņos un skan dzīvespriecīgās bišu dziesmās. Priecājoties par šo pasakaino ziedēšanas brīnumu, dārza saimnieki aicina arī ikvienu no jums izbaudīt ziedēšanas svētkus, sasmelties gaišas emocijas un aizbraukt mājās kaut nedaudz laimīgākam.

Ciemiņiem ir sagādāta atraktīva atpūtas programma. Ķiršu dārzu ar dziesmām pieskandinās Legzdiņu, Igauņu un Grīnhofu dziedošās ģimenes, būs skatāms spēkavīru šovs, kopā ar Dobeles Bērnu un jauniešu centra pedagogiem varēs zīmēt, veidot, gleznot, bet profesionāla fotogrāfa Agra Šiliņa vadībā – mācīties ne tikai saskatīt skaistumu, bet arī iemūžināt to foto kadros un saņemt profesionālus padomus. Mazajiem ciemiņiem būs iespēja izklaidēties rotaļu laukumā.

Arī Augļkopības institūta zinātnieki ir aktīvi iesaistījušies svētku norisē, ļaujot apmeklētājiem padziļināt savas zināšanas par augļkopību. Tāpēc viņiem būs ekskluzīva iespēja paviesoties zinātnieku laboratorijās, pašiem izmēģināt sarežģītas pētnieciskas iekārtas, redzēt, kā top zinātniski atklājumi, piedalīties interesantos konkursos un veiksmes gadījumā – saņemt balvas.

Dārzā apmeklētāji uzzinās augļu koku potēšanas un vainagu veidošanas noslēpumus, izmēģinās spēkus jaunu šķirņu veidošanā, ielūkosies tuneļos, kur mājo zemenes un avenes, un piedzīvos vēl daudz ko aizraujošu. Dārzu īpašnieki varēs saņemt arī profesionālas speciālistu konsultācijas par augļkopības jautājumiem, iegādāties stādus un informatīvus materiālus.

Pētera Upīša muzejā tiks piedāvāts aplūkot gleznu izstādi un salīdzināt, cik dažādi savos darbos mākslinieki gleznojuši ceriņus.

Svētku laikā varēs saņemt arī informāciju par ceļošanas iespējām jaunajā tūrisma sezonā. Pie dārza vārtiem izvietotajā Dobeles novada tūrisma informācijas centra
stendā būs pieejami informatīvie materiāli un konsultācijas par interesantiem tūrisma apskates objektiem un maršrutiem novadā un Zemgalē. Būs arī konkurss novada apceļotājiem un iespēja tikt pie balvām.

Satiksimies Ķiršu ziedēšanas svētkos 4. maijā pulksten 11 Latvijas Valsts Augļkopības institūta dārzā Dobelē, Graudu ielā 1!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV