Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sākusies biļešu tirdzniecība uz pasākumu „Jāņu nakts Brīvdabas muzejā”

Kristīne Runce, 05.05.2010. 11:39

„Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās sākusies biļešu tirdzniecība uz šīgada lustīgāko līgošanu labākajās Jāņu nakts tradīcijās - pasākumu „Jāņu nakts brīvdabas muzejā”. Biļešu cena iepriekšpārdošanā šobrīd ir Ls 4, taču ar laiku biļetes kļūs dārgākas.
Sākusies biļešu tirdzniecība uz pasākumu „Jāņu nakts Brīvdabas muzejā”

23. jūnijā notiks Jāņu nakts svinēšana Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Rīgas līgotājiem Juglas ezera krastā būs iespēja sagaidīt Jāņu dienas rītu kopā ar labākajām Latvijas folkloras grupām un zināmākajiem šlāgermūziķiem. 

Jāņu pasākumā Brīvdabas muzejā būs pieejama latvisko tradīciju zona, kurā būs iespējams piedzīvot piemirstas un vēl šobrīd Latvijā iecienītas Jāņu tradīcijas: Jāņu vainagu pīšanu, aplīgošanu, lekšanu pāri Jāņu ugunskuram, Jāņu zīlēšanu un daudzas citas Jāņu nakts izdarības. Brīvdabas muzejā ikvienu gaidīs folkloras kopas „Rija” un „Grodi”, kas rūpēsies lai senās tradīcijas atdzimst mūsdienās.

Pie lielās skatuves notiks dancošana un lustēšanās līdz rīta gaismai Latvijas populārāko grupu pavadībā. Uz pasākuma „Jāņu nakts Brīvdabas muzejā” skatuves kāps grupas „Iļģi”, Atštaukas”, „Maskačkas spēlmaņi”, „Kantoris 04”, „Apvedceļš” un „Dakota”.

Iepriekšpārdošanā no 15. maija būs pieejamas arī īpašā piedāvājuma biļetes. Šo biļešu īpašniekus gaidīs Deju plača telts, kurā viesiem būs klāti galdi ar Jāņu gardumiem, katrs viesis saņems cienastu no Jāņu tēva. Telts viesiem tiks celti priekšā pīrāgi, Jāņu siers, īstena plātsmaize, svaigas, ceptas un vārītas uzkodas. Deju plača telts pasargās no tradicionālā Jāņu lietus un ļaus aizmirst par sadzīviskām rūpēm svinot gada īsāko nakti. Īpašo Deju plača telts biļešu cena iepriekšpārdošanā - 15 Ls.

Brīvdabas muzejā darbosies apsargājama velosipēdu novietne. Ieeja pasākumā būs no plkst.19:00 un apmeklētāju skaits tiks ierobežots atbilstoši vietas ietilpībai. Pasākumu sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju producēs pasākumu operators "Untitled".

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV