Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Valsts prezidents Neatkarības atjaunošanas dienā dāvanā saņem torti

Olga Sukonņikova, 05.05.2010. 15:26

Par godu Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai un 20. aprīlī atzīmētajai Izraēlas Valsts neatkarības gadadienai ebreju un Vidusjūras restorāna “Menora” pavāri izcepa un šodien, 5. maijā, Latvijas Valsts prezidentam dāvāja gardu torti.
Valsts prezidents Neatkarības atjaunošanas dienā dāvanā saņem torti

„Jūtot savu piederību abām valstīm – Latvijai un Izraēlai –, mēs šos svētkus vēlējāmies atzīmēt kopā. Tā kā mūsu aicinājums un profesija ir Vidusjūras un ebreju ēdienu gatavošana, tad nolēmām izcept Jums gardu torti ar apsveikumiem divās valodās – latviešu un senebreju,” vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram raksta restorāna “Menora” īpašniece Diāna Reznikova.

Septiņus kilogramus smagā torte tika pagatavota pēc senas tradicionālas ebreju receptes no matzah miltiem, iebiezinātā piena un žāvētiem augļiem un pārklāta ar glazūru. Rīt, 6. maijā, atzīmējot restorāna “Menora” (A. Briāna ielā 10) pirmo dzimšanas dienu, no plkst. 16.00 ikviens restorāna apmeklētājs tiks aicināts nogaršot šādu torti, kā arī mieloties ar citiem ebreju un Vidusjūras virtuves gardumiem.

Savukārt tradicionālajā ebreju tirdziņā šuk pispušim apmeklētāji varēs iegādāties Nāves jūras kosmētiku, dažādas rotaslietas, brahot – īpašas plāksnītes ar ebreju lūgšanu tekstiem veselības, uzņēmējdarbības un ģimenes labklājības veicināšanai, kā arī citas noderīgas lietas. Īpaši būs padomāts par bērniem: sākot no plkst. 17.00, viņi varēs apgūt ebreju saldo ēdienu gatavošanas noslēpumus, kopā ar pavāriem cept teiglah cepumus un matzah torti. Savukārt pieaugušie varēs iemācīties taisīt foršmaku – gardu siļķu pastēti. Visus pagatavotos ēdienus būs iespējams paņemt līdzi arī uz mājām.  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV