Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Rīgā darbosies radošā darbnīca bērniem „Uzķīlē EKO-RAFiņu!”

Laine M.Cekule, 06.05.2010. 10:18

8.maijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā no plkst.14.00 līdz plkst.17.00 bērni ir aicināti piedalīties radošajā darbnīcā „Uzķīlē EKO-RAFiņu!”, kas tiks organizēts projekta „CO2 E-Race Rīga” ietvaros. „CO2 E-Race Rīga” projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un rast risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un radošo spēku.

Bērni vecumā no 6 līdz 12 gadiem ir laipni aicināti piedalīties radošajā darbnīcā „Uzķīlē EKO-RAFiņu!”, kas darbosies 8.maijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā K.Valdemāra ielā 10a. Radošās darbnīcas laikā bērni kopā ar mākslinieku Kristiānu Brekti un „Makss&Morics” no kartona veidos lielu EKO-RAFiņu - ekoloģiska mikroautobusa RAF Latvija atveidojumu.

Bērni varēs ļauties savam fantāzijas lidojumam gan veidojot, apgleznojot, gan aprakstot EKO-RAFiņu ar novēlējumiem Latvijas un pasaules zaļākai nākotnei.

Gatavo ekoloģisko RAFiņu vairākas nedēļas būs iespējams apskatīt Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, kur bērniem būs iespēja papildināt to ar jauniem vēlējumiem, kā arī izveidot mazāku kartona RAFiņu izkrāsošanai un līdzi ņemšanai.

Mūsdienās ir saglabājies arī elektriskais RAFiņš, kas ir kā apliecinājums tam, ka arī agrāk tika domāts par videi draudzīgu braukšanu. Kopumā tika izgatavoti vismaz 6 RAF eksperimentālie modeļi, kuri darbojās tikai uz elektrību. Lai gan elektriskais RAF nav restaurēts, „Muzeju naktī” būs unikāla iespēja to apskatīt Rīgas Motormuzejā. Kā informēja Rīgas Motormuzeja dvēsele Agris Šmits, ir plānots piesaistīt atbalstītājus un atjaunot elektrisko RAF mikroautobusu, lai to ikviens varētu apskatīt Motormuzeja telpās arī ikdienā.

„CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Sorosa fondu Latvijā, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, StoraEnso un Rīgas Motormuzeju.

Papildus informācija: www.co2erace.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV