Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

9.maijā Vērmanes dārzā būs daudzveidīga kultūras programma

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses un informācijas nodaļa, 07.05.2010. 13:01

9.maijā, atzīmējot Eiropas dienu, Vērmanes dārzā notiks "Eiropas Savienības Dārza svētki", kuru laikā parka estrādē visu dienu no plkst. 10:30 būs daudzveidīga mūzikas programma. Paredzēts, ka svētku dalībniekus priecēs piecpadsmit kori no Rīgas, Valmieras un Jūrmalas. Muzicēs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", grupa Riga Groove Electro un koris "Kamēr...". Pasākuma kulminācijā skanēs pasaulslavenā britu komponista Karla Dženkinsa skaņdarbs Adiemus koru un solistu izpildījumā, piedaloties deju grupai "Dzirnas".
9.maijā Vērmanes dārzā būs daudzveidīga kultūras programma

Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts 9.maiju, Eiropas dienu, tradicionāli svin Vērmanes dārzā, kur šogad līdzās informācijai par Eiropas Savienības iespējām visu dienu tiek piedāvāta plaša kultūras programma parka estrādē.

No plkst. 10:30 uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris "Rīga". Mazākos dziedātājus pārstāvēs jauno vokālistu konkursa "Cālis 2010" Rīgas laureāti, kā arī vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi".

Riga Groove Elektro uzstāsies ar koriem "Bonus", "Daugaviņa", "Jūrmala", "Konsonanse", "Konvents", "Salve", "Skaņupe", "Sonante", "Unikoris", "Vivat", kā arī 100. vidusskolas jaukto kori un Valmieras grupu "Pozitīvs".

Dejas cienītājus priecēs īru deju grupa, kā arī Latvijas sieviešu invalīdu asociācijas deju grupa "Aspazija", kas skatītājus pārsteigs ar lambetvoku.

Rīgas mūzikas skolu simfoniskais orķestris Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos Ādolfa Skultes pazīstamo skaņdarbu Arieta un Imanta Kalniņa Piektās simfonijas fragmentus.

Redzēsim grupu FunSongs Kids - tajā satikušies latviešu bērni, kas angļu valodas zināšanas apgūst ar dziedāšanas un kustību palīdzību.

Ārzemju viesu godā būs folkloras grupa Gastauta no Lietuvas un popgrupa Wrestling with Angels no Zviedrijas.

Latvijā un pasaulē populārais koris "Kamēr..." diriģenta Māra Sirmā vadībā dziedās tautā iemīļotas dziesmas.

Pasākuma noslēgumā, pēc Apbalvošanas ap plkst. 17:00, skanēs pasaulslavenā britu komponista Karla Dženkinsa skaņdarbs Adiemus. Karls Dženkinss ir sacerējis skaņdarbu, kurā ar bezsaturisku zilbju virknējuma palīdzību ir radīts iespaids par zemeslodes valodu Bābeles torni un mūsdienu pasaules krāsaino vienotību. Paša izdomāto zilbju jūklī Dženkinss pamanījās radīt arī jau eksistējošu vārdu - adiemus, nezinot, ka latīniski tas nozīmē mēs tuvosimies. Piecdesmit minūšu garais demokrātiski ritošais Dženkinsa skaņdarbs kļuva ārkārtīgi populārs visā pasaulē, arī Latvijā tam ir savs piekritēju pulks. Pats komponists uzskata, ka trāpījis visdažādāko tautu un sociālo slāņu klausītāju sirdī. Adiemus mēdz dēvēt par New Age, klasisko crossover, pasaules mūziku, arī populāro jeb popmūziku. "Eiropas Savienības Dārza svētkos" skaņdarbu dziedās koris "Dzintars", "Rasa", Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris, deju grupa "Dzirnas", kā arī solistes Laura Polence, Krista Audere un Elīna Viļuma mākslinieciskās vadītājas Airas Birziņas vadībā.

Detalizētāku pasākumu programmu meklējiet oficiālajā interneta vietnē www.esmaja.lv.

Eiropas nedēļu un Eiropas dienu Vērmanes dārzā organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju, Rīgas domi un Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecībām Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV