Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā sācies magnoliju laiks

Latvijas Universitātes Preses centrs, 10.05.2010. 14:54

Visā savā krāšņumā lieliem, baltiem ziediem, vēl pirms lapas ir izplaukušas, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā (Kandavas ielā 2, Rīgā) zied Āzijas izcelsmes magnolijas. Maija beigās un jūnija sakumā dārzā plauks Amerikas izcelsmes magnolijas.
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā sācies magnoliju laiks

Pašlaik zied Āzijas izcelsmes magnolijas Magnolia kobus, Magnolia kobus ‘Borealis’, Magnolia x soulangeana, Magnolia stellata un citas.

Magnolija ir salīdzinoši sens izcelsmes augs, par ko liecina tā vienkāršā zieda uzbūve. Tās galvenokārt aug tropos un subtropos. Koki ir ļoti dekoratīvi ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tādēļ tie ir introducēti arī Eiropā, īpaši tās dienvidu un rietumu daļā, kur ir maigs klimats. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnolijas.

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija – 17 dažādas sugas un šķirnes. Koki ir līdz pat 50 gadu veci.

Botāniskajā dārzā joprojām ir apskatāma, pasmaržojama un izmēģināma arī izstāde „Augi tavā kosmētikā”.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Apmeklētājiem dārzs no maija līdz septembrim atvērts no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem – Ls 1,00, pieaugušajiem – Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV