Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Noskaidroti video konkursa „Meklējam Eiropu tepat” uzvarētāji

Juta Šteinerte, 11.05.2010. 11:35

Vakar Eiropas Savienības Dārza svētku ietvaros tika paziņoti portāla www.esmaja.lv organizētā video konkursa „Meklējam Eiropu tepat” uzvarētāji. Godalgoto pirmo vietu ieguva komanda „SKC” no Rīgas, savukārt otrajā un trešajā pozīcijā attiecīgi ierindojās komandas „ES Dream Team jeb Džangas” no Liepājas un „Chikitas” no Saldus. Visi konkursam iesniegtie video materiāli vēl joprojām apskatāmi vietnē http://videokonkurss2010.esmaja.lv/.

Portāla www.esmaja.lv izsludinātajam video konkursam „Meklējam Eiropu tepat”, kas tika rīkots Eiropas nedēļas ietvaros, dalību pieteica 20 komandas no visas Latvijas, savukārt finiša līniju sasniegt, iesniedzot izveidoto video materiālu, izdevās astoņām komandām. Konkursa uzvarētājus noteica portāla www.esmaja.lv lasītāju balsojums – kopumā video tika skatīti vairāk kā 5000 reižu!

Par vislabāko video lasītāji atzina komandas „SKC” veikumu, kuri balvā saņēma dāvanu kartes apmācībām „Drošas braukšanas poligonā” Sporta kompleksā 333, savukārt otrajā vietā ierindojās komanda no Liepājas – „ES Dream Team jeb Džangas”, kura savā īpašumā ieguva dāvanu kartes „Aerodium” vertikālajos vēja tuneļos. Trešās vietas ieguvējiem – „Chikitas” no Saldus – būs iespēja izbaudīt aktīvo atpūtu piedzīvojumu parkā „Mežakaķis”.

Īpašas pārsteigumu balvas bija sarūpējuši arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas birojs.

Savu simpātiju balvu – saliekamu velosipēdu – Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā pasniedza komandai „Trakie”, kuru pārstāvēja brāļi – Toms un Ainars Judvaiši – no Priekules. Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca, sveicot uzvarētājus, norādīja: „Svarīgākais ir piedalīties, tāpēc apsveicama ir uzdrīkstēšanās un iniciatīva meklēt un atrast. Šajā gadījumā video autori Eiropas Savienības meklēja un atrada turpat Priekulē – zemnieku saimniecībā „Vairogi” un daudzfunkcionālo sporta hallē. Par profesionāļiem kļūst uzdrīkstoties un daudz strādājot.”

Īpašas pārsteigumu balvas – ceļojumu somas un braucienu uz Eiropas Parlamentu – sarūpēja Eiropas Parlamenta Informācijas birojs. Šīs pārsteigumu balvas savā īpašumā ieguva konkursa uzvarētāji komanda „SKC” un komanda „Rozā lācīši” no Grobiņas. Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītājs Māris Graudiņš: „Noskatoties klipus izlēmām, ka mūsu simpātijas ieguvušās komandas jāaicina uz Eiropas Parlamentu. Tā būs iespēja jauniešiem klātienē iepazīt, kā tiek pieņemti lēmumi Parlamentā, kas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi, un kā notiek darbs dažādos dienestos. Esam iecerējuši noorganizēt abām komandām tikšanos ar Audio - vizuālās nodaļas darbiniekiem, kas iepazīstinās jauniešus ar kolēģiem Briselē, lai iepazītos ar EP radio un televīziju studiju darbu.”

Maijā aprit seši gadi, kopš Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Pieredze par to, ko nozīmē Latvijai būt Eiropas Savienībā, ir ikvienam no mums, un galvenais - ikvienam no mums tā ir bijusi atšķirīga un unikāla. Tieši tāpēc konkursa mērķis bija veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt, kā Eiropa ienākusi Latvijā. Papildus informāciju par konkursu var saņemt interneta vietnē http://videokonkurss2010.esmaja.lv/, kā arī rakstot uz e-pasta adresi redakcija@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67625339.

Video konkurss tiek finansēts no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem, kuras mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV