Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Viļķenē svinēs Himnas Goda dienu

Baiba Bože, 17.05.2010. 16:15

Šogad Latvijas himnas autoram Baumaņu Kārlim aprit 175 gadi, un par godu šim notikumam 22. maijā Limbažu novada Viļķenē atzīmēs Himnas Goda dienu. Svētkos piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un kultūras ministrs Ints Dālderis.

Sarīkojuma ideja sakņojas vēlmē iedzīvotāju apziņā uzsvērt un iedzīvināt Latvijas himnas būtību. Svētkos aicināts piedalīties ikviens, kuram ir nozīmīgas mūsu zemes tradīcijas un kurš dziesmā vēlas izjust tautas kopības sajūtu.

Pirmo reizi šāds sarīkojums notika pirms pieciem gadiem, pulcējot apmēram 500 dalībnieku un vairākus simtus viesu, tāpēc nu to var uzskatīt jau par tradīciju. Šogad Baumaņu Kārļa dzimtajā pusē pasākumā piedalīsies 10 Limbažu apriņķa kori, kā arī septiņi kori no Rīgas, Saldus, Ikšķiles, Raunas, Straupes un Sējas.

Himnas Goda dienas svētki sāksies plkst. 12.00 ar Limbažu apriņķa koru koncertu Viļķenes Sv. Katrīnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Dienas garumā būs iespēja noskatīties filmu par Viļķeni, aplūkot izstādes Viļķenes bibliotēkā un kultūras namā, aust jostu Latvijas karoga krāsās, piedalīties vides aktivitātēs. Baumaņu Kārlis bijis liels zolītes spēlētājs, tāpēc svētku laikā norisināsies Latvijas mēroga zolītes turnīrs.

Plkst. 17.00 notiks piemiņas brīdis pie Baumaņu Kārļa pieminekļa, savukārt plkst. 18.00 - visu dalībnieku svētku dižkoncerts "Latviski lai atskan dziesmas". Svētku noslēgumā būs zaļumballe.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV