Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Līgatnē pūtēju orķestru svētkos uzstāsies grupa “Pērkons”

Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs, 18.05.2010. 11:15

Ceturto Līgatnes pūtēju orķestru svētku nakts ballē 22. maijā plkst. 23.00 uzstāsies leģendārā grupa „Pērkons”. Savukārt lielkoncerta „Nakts skaņas” programmas vadītāja būs publikas iemīļotā aktrise Santa Didžus.

Vakara programma aizsāksies ar svētku dalībnieku svinīgu gājienu plkst. 19.30. Tam sekos lielkoncerts „Nakts skaņas” plkst. 20.00 Līgatnes estrādē.  Koncertā uzstāsies pūtēju orķestri, Līgatnes deju kolektīvs „Zeperi”, „Latvijas zelta talants” populārais ģitārists Raimonds Ozols ar grupu, Līgatnes un Amatas novadu vīru kori, kā arī Dzērbenes koris.

Savukārt turpinājumā plkst. 23.00 visi tiek aicināti uz  nakts balli ar grupu „Pērkons”.

Bet viesus Līgatnē gaidīs jau no rīta, kad plkst. 12.00 sāksies jau ceturtie tradicionālie Līgatnes pūtēju orķestru svētki. Vienlaikus notiks arī otrais Brīvās mākslas festivāls „Balta lapa”.

Pūtēju orķestri svētkos muzicēs pilsētas centrā pie ezera, savukārt uz divām brīvdabas skatuvēm uzstāsies jauniešu rokgrupas, muzikālās ģimenes, bērnu ansambļi un deju kolektīvi. Paredzēta plaša kultūras programma ģimenēm ar bērniem.

Brīvās mākslas festivāla „Balta lapa” ietvaros Līgatnē darbosies dažādu jomu mākslinieki, lai katrs no baltas lapas dienas garumā radītu mākslas darbu, veltījumu Līgatnei, pilsētai, kurā šobrīd darbojas vienīgā Latvijas papīrfabrika, kas ražo papīru, 100% izmantojot otrreizējās izejvielas. Līgatnes Kultūras un tūrisma centra vadītāja Laimdota Lapiņa, kas ir šī festivāla idejas autore, ir pārliecināta, ka šie svētki kļūst par tradīciju, kas bagātina novada un visas Vidzemes kultūras dzīvi.

Tā iedvesmojošā gaisotnē ar cieņu pret vidi iespēja radoši darboties būs arī ikvienam pilsētas viesim, jo visas dienas garumā Līgatnē darbosies dažādas radošās darbnīcas. To skaitā keramikas, zīmēšanas, klūdziņu pīšanas, karošu grebšanas, rotu darināšanas un daudzas citas.

Tiks gādāts arī par izklaidi: Kamēr pieaugušajiem būs iespēja izmēģināt spēkus šaušanā ar arbaletu, bērnus vizinās minizoodārza „Rakšu” lamu pajūgi.

Veldzēties un stiprināties viesi tiks aicināti kafejnīcā, kas darbosies Līgatnes unikālajos smilšakmens klinšu pagrabos.

Biļetes uz koncertu un nakts balli pieejamas iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzē un pasākuma dienā Līgatnē. Dienas pasākumi bez maksas.

Papildus informācija:
www.visitligatne.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV