Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Lietuvā veidos pasaulē lielāko Maikla Džeksona skulptūru no smiltīm

Ķēstutis Isaks, 20.05.2010. 13:54

22.maijā plkst. 14.00 Lietuvas pilsētā Kauņā pie tirdzniecības un izklaides centra "Akropolis Kaunas" Karmelītu laukumā notiks pirmā starptautiskā smilšu skulptūru festivāla "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" atklāšana.
Lietuvā veidos pasaulē lielāko Maikla Džeksona skulptūru no smiltīm

Šobrīd noris sagatavošanās darbi, tiek piegādātas smiltis un būvētas speciālas konstrukcijas.

""Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" ir unikāls kultūras notikums, pateicoties kuram Kauņas iedzīvotāji un viesi varēs vērot, kā parastas smiltis pārvēršas brīnumainā mākslas darbā. Pati lielākā skulptūra tiks veltīas leģendārajam popa karalim Maiklam Džeksonam, no kura pasaule atvadījās pirms gada. Maikla Džeksona smilšu skulptūra būs pati augstākā pasaulē - seši metri," stāsta viens no festivāla "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" organizētājiem, Baltijas smilšu tēlniecības asociācijas prezidents Sandis Kondrāts.

"Šis ir pirmais tik augsta līmeņa smilšu skulptūru festivāls Lietuvā. Sadarbībā ar Baltijas smilšu tēlniecības asociāciju uz Kauņu izdevies uzaicināt visā pasaulē atzītus un slavenus māksliniekus. Mēs ceram, šis festivāls kļūs par brīnišķīgu tradīciju un notiks katru gadu," teic tirdzniecības un izklaides centra "Akropolis Kaunas" pārvaldnieks Vladimirs Konoņenka.

Kauņas vicemērs Staņislovs Buškevičjus atzīmēja, ka festivāls "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" Kauņai kā pilsētai nozīmē ko īpašu: "Šobrīd daudz tiek runāts par to, ka Lietuvai un tās pilsētām nepieciešama reklāma, kas piesaistītu tūristus. Tādi unikāli pasākumi kā pirmais smilšu skulptūru festivāls Kauņā lieliski veic šo funkciju: piesaista tūristus un palīdz pilsētas attīstībai."

Festivāla "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" laikā tiks radīts vesels smilšu skulptūru parks. Tajā būs skatāmi 15 iespaidīgi mākslas darbi augstumā no diviem līdz sešiem metriem. Lai to visu izveidotu, tēlniekiem būs nepieciešamas 500 tonnas smilšu. Smilšu skulptūrās tiks atveidots Maikls Džeksons, slavenais lietuviešu basketbolists Arvīds Sabonis, ASV Brīvības statuja, Traķu pils, Eifeļa tornis, Pizas tornis, animācijas tēls Šreks, dinozauri un pat Formulas 1 bolīds un planētas labākais sacīkšu braucējs Mihaels Šūmahers!

Festivālā "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" piedalās 10 tēlnieki no Amerikas Savienotajām Valstīm, Japānas, Lielbritānijas, Somijas, Latvijas, Krievijas, Īrijas un Lietuvas. Festivālu "Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" organizē tirdzniecības un izklaides centrs "Akropolis Kaunas" un Baltijas smilšu tēlniecības asociācija.

Papildu informācija:

www.sunsetsand.lt

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV