Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Gunārs Upatnieks un oķestra „Sinfonietta Rīga“ mūziķi sēj kokus

Ēriks Kibermanis, 21.05.2010. 15:50

Vakar, 20. maijā, viens no izcilākajiem pasaules jaunajiem kontrabasistiem Gunārs Upatnieks kopā ar orķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķiem un diriģentu Normundu Šnē akcijas „Skābeklis“ ietvaros Līvu laukumā sēja priedes un egles.
Gunārs Upatnieks un oķestra „Sinfonietta Rīga“ mūziķi sēj kokus

Galerijas:

Pēc deviņu eglīšu iesēšanas kontrabasists atzina: „Pieredze koku stādīšanā man jau ir, jo kopā ar vectēvu Vecpiebalgas pusē stādījām egļu mežu, bet sēju gan pirmo reizi. Tagad podiņu ņemšu līdzi uz mājām un skatīšos, kas tur sanāks. Galvenais koncertceļojumu laikā to nenokaltēt, bet atrast kādu, kurš aplaista jaunos kociņus!“

„Es domāju, ka šī planēta mums ir dota vienu vienīgu reizi, tāpat kā iespēja dzīvot uz šīs zaļās zemes. Mums par to jārūpējās un tā ir katra atbildība, arī mana. Es mēģinu sakopt savu zemes gabalu, kur es dzīvoju un tajā pašā laikā man ir ļoti liels prieks iesēt koku, kuru vēlāk pārstādīšu Latvijas mežos“, atzina diriģents Normunds Šnē.

Projekts „Skābeklis” ir uzsākts ar mērķi padarīt Latviju par vienu no viszaļākajām valstīm pasaulē. Lai to realizētu, katram Latvijas iedzīvotājam ir jāiesēj pa vienam kokam, kopā iestādot pavisam 2231503 kociņus. Vairāk informācija  koku sēšanu pieejama projekta mājas lapā www.skabeklis.lv.

Atgādinām, ka šovakar plkst. 19:30 Lielajā ģildē diriģenta Juhas Kangasa (Somija) vadībā kopā ar “Sinfonietta Rīga” uzstāsies jaunais izcilais kontrabasists Gunārs Upatnieks, tādējādi noslēdzot orķestra ceturto sezonu. Upatnieks ar orķestri atskaņos pasaulslavenā itāļu kinomūzikas komponista Nino Rotas skaņdarbu kontrabasam un orķestrim “Divertimento concertante”.

Koncerta programmā vēl iekļauti tādi skaņdarbi, kā Ludviga van Bēthovena Otrā Simfonija, kura tika uzrakstīta 1802. gada vasarā Vācijas pilsētā Helligenā, kad Bēthovens centās atgūt kontroli pār savu dzīvi, neļaujoties izmisumam par zūdošo dzirdi, ievērojamā Somijas komponista, Ostrobotnijas kamerorķestra tuva sadarbības partnera Pēra Henrika Nūrdgrēna "Simfonija stīginstrumentiem", un angļu komponista Viljama Voltona mūzika kinofilmai "Henrijs V".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV