Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Aptiekās būtiski pieaudzis pretodu līdzekļu pārdošanas apjoms - paredzams deficīts

Rūta Grikmane, 24.05.2010. 10:20

Pēdējās nedēļas laikā būtiski pieaudzis pretodu līdzekļu pārdošanas apjoms visās „Ģimenes aptiekās”. Ja milzīgais pieprasījums saglabāsies, tuvākās nedēļas laikā var izveidoties šo līdzekļu deficīts.

„Ģimenes aptiekas” šajā gadā pasūtījušas un rēķinājušās ar līdzīgu pieprasījumu pretodu un pretknišļu līdzekļiem kā pērn, bet klientu pieprasījums pēc tiem ir ievērojami lielāks. „Šķiet, ka šogad odi ir īpaši agresīvi, tāpēc cilvēki meklē veidus, kā sevi un savus ģimenes locekļus no tiem pasargāt. Bieži vien iedzīvotāji veido šo līdzekļu krājumus, tāpēc aptiekās tie pamazām sāk izbeigties,” saka „Ģimenes aptieku” tirdzniecības daļas vadītājs Egils Tēbelis.

Līdz šim no pretlīdzekļiem visizplatītākie ir bijuši aerosoli, taču tie piemērotāki pieaugušajiem un bērniem, kuru vecums pārsniedz divus gadus. Aizsardzībai cilvēki labprāt izvēlas arī smērējamus zīmuļus, tomēr maziem bērniem no gada vecuma piemērotāki ir krēmi un pieniņi.

Tāpat iedzīvotāji arvien biežāk interesējas par kodumu ārstēšanu, lai novērstu niezi un pampumu. Šo līdzekļu – gēlu un ziežu – pārdošana arī ir pieaugusi, tāpat palielinājusies pretalerģijas medikamentu iegāde.

„Vislielākās problēmas pēc odu kodumiem rodas bērniem, kuri gadījumos, kad niez, arī kasa. Tāpēc vecākiem īpaši jāparūpējas par viņiem un svarīgi izvēlēties piemērotus medikamentus,” skaidro E.Tēbelis, norādot, ka būtiski pirms pirkuma konsultēties ar farmaceitiem.

„Ģimenes aptieku” tīkls ir viens no vadošajiem zāļu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, un tas pieder „Hansa Pharma”. Uzņēmums dibināts 1995. gadā un ir viens no „Phoenix Group” uzņēmumiem, kas savukārt ir vislielākais medikamentu tirgotājs Eiropā. Patlaban „Ģimenes aptiekas” apvieno 53 aptiekas un 4 aptieku filiāles.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV