Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Vasarsvētkos Lutera baznīcā Torņkalnā saziedoti 1702 lati Bērnu slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai

Linards Rozentāls, 24.05.2010. 15:27

Bērnu slimnīcas fonds un Lutera draudze saka lielu paldies visiem, kas līdz ar Citādā Dievkalpojuma apmeklēšanu un piedalīšanos tajā ar saviem dāsnajiem ziedojumiem ļāva par 1702,51 latiem pietuvināt sapni par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanu.

Jau trešo gadu Rīgas Lutera draudze rīkoja Citādu Dievkalpojumu, kura laikā cilvēki tika aicināti ne tikai kopīgi svinēt Vasarsvētkus, kurus kristieši sauc arī par Baznīcas dzimšanas dienu, bet arī kopīgi atvērt savas sirdis labdarībai. Šogad draudze bija izvirzījusi īpaši nozīmīgu mērķi – saziedot līdzekļus, kas nepieciešami Bērnu slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai, lai tā pēc iespējas ātrāk varētu uzņemt savus pirmos iemītniekus – bērnu vecākus, kuriem ir nepieciešams uzturēties slimnīcā kopā ar mazajiem pacientiem.

Citādā Dievkalpojumā – labdarības koncertā apmeklētājus ar savu muzikālo talantu priecēja Linda Leen, Intars Busulis, Amber, Jānis Apeinis, Laimis Rācenājs, Lady’sweet, draudzes koris, bērnu ansamblis, kā arī grupa Sweetwaterz un draudzes ģitāristu ansamblis. Pasākums pulcēja vairāk nekā 1000 apmeklētāju.

Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls: „Svētki vasaras sākumā, Svētā Gara svētki, ir ne tikai baznīcas, bet visas sabiedrības brieduma svētki. Tie aicina mūs tapt lieliem – atbildībā, rūpēs, mīlestībā, nesavtībā. Lai tie, kas vēl ir mazi vai jūtās kā mazi, mūsu klātbūtnē piedzīvotu savu lielumu un vērtīgumu. Brieduma pazīme ir būt nevis tikai pašiem priekš sevis, bet arī priekš citiem. Tas mums visiem ir liels uzdevums un vēl tikai sasniedzams mērķis. Sirsnīgs paldies visiem, kuri šajos Vasarsvētkos pielika savu sirdi un rokas pie tā, lai šajā pasaulē būtu vēl viena vieta – Vecāku māja, kur cilvēks var atvilkt elpu un sakopot spēkus, ejot cauri grūtam gājumam – bērna slimībai.”

Bērnu slimnīcas fons un Lutera draudze īpašu paldies saka mūziķiem par atsaucību un sirsnību, kā arī informatīvajiem atbalstītājiem, www.draugiem.lv, laikrakstam Diena, kustībai Lielie Bērnu slimnīcai. Sirsnīgi jāpateicas visiem atbalstītājiem, kas ar saviem gardumiem priecēja koncerta apmeklētājus baznīcas dārzā: restorānam Tikai karotes, Ekovirtuvei un Maxima. Ar atspirdzinošiem dzērieniem apmeklētājus priecēja Aldaris, bet par desertu parūpējās mājas saldējuma ražotājs SIA Rozīnes. Īpašs paldies par atbalstu arī Rīgas Domei, kā arī Bērnu slimnīcas Pedagoģijas dienesta darbiniecēm par radošajām darbnīcām. Milzīgs paldies arī Bērnu slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienesta mazajiem pacientiem un viņu vecākiem par atļauju izmantot bērnu darbus dievkalpojuma laikā!

Šis ir lielākais sabiedriskais projekts Bērnu slimnīcas vēsturē, jo visa nepieciešamā summa – 380 tūkstoš latu – mājas rekonstrukcijai ir sabiedrības saziedota trīs gadu laikā. Rekonstrukcijas darbi ir pabeigti maija sākumā, tāpēc tagad ir nepieciešams atbalsts 370 m² lielās mājas apmēbelēšanā un iekārtošanā, lai vecāki pēc iespējas ātrāk vārētu sākt šeit uzturēties.

Vecāku mājas izveides idejas autori ir Bērnu slimnīcas fonds, laikraksts Diena un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadība. Vecāku māja būs atbalsta punkts ilgstoši slimojošo bērnu vecākiem, māsām, brāļiem un citiem tuviem cilvēkiem, kuriem līdz ar bērna slimību mainās visa dzīve.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV