Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Latvijas Blondīņu asociācija atklāj bērnu rotaļlaukumu Kronvalda parkā

Marika Gederte, 25.05.2010. 17:44

Beidzot asociācijas lolotais projekts – pirmais publiskais rotaļlaukums bērniem ar kustību traucējumiem Rīgas centrā, ir noslēdzies. Šodien Kronvalda parkā ir oficiālā atklāšana, kurā piedalās Rīgas mērs Nils Ušakovs un lielākie atbalstītāji – Viesturs Tamužs (SIA „Eko Investors”), Bertolts Fliks (Air Baltic), Andre Damarest no ASV. Pateicoties sadarbībai starptautiskajā kopprojektā Beļģijā „Rose Royce”,  asociācija piesaistīja daļu no naudas līdzekļiem.
Latvijas Blondīņu asociācija atklāj bērnu rotaļlaukumu Kronvalda parkā

„Latvijas blondīnes rada iespēju priecāties citiem, arī tiem, kuriem dzīve nodarījusi pāri. Šis koncepts man liekas ļoti pareizs un tādēļ mēs izlēmām atbalstīt šos centienus.  Bērni ir visslielākā vērtība un man patiess prieks, ka daudzas ģimenes ar bērniem ar īpašām vajadzībām šeit varēs smelties pozitīvas emocijas”, uzsver  V. Tamužs.

Rotaļlaukums  ir unikāls ar to, ka tam ir gumijas segums, lai uz tā var pārvietoties ar ratiņiem, tas aptver aptuveni 100 m²,  uzstādīts ar veselībai draudzīgiem materiāliem un spilgtām krāsām, kuras ir nepieciešamas bēnu – invalīdu maņu attīstībai. Laukums atrodas Kronvalda parkā tieši aiz kafejnīcas Elizabetes ielas un O. Kalpaka bulvāra stūrī.  Rozā kariete un rozā krāsas vienmēr atgādinās par Latvijas Blondīņu asociācijas ieguldījumu un šis rotaļlaukums tiks nodots dāvinājumā Rīgas pašvaldībai. Rotaļlaukuma atklāšanā par izklaides programmu ir parūpējies Motormuzejs,  un par saldējumu bērniem - Rīgas piena kombināts.

Latvijas Blondīņu asociācijas prezidente Marika Ģederte: „. Mūsu organizācijas galvenais mērķis ir atbalsts ģimenēm un bērniem - invalīdiem. Nepietiek tikai ar vēlmi palīdzēt, jebkuram projektam ir vajadzīgs finansiāls atbalsts un diemžēl bez publicitātes to ir grūti sasniegt. Latvijas Blondīņu asociācija ir diezgan netradicionāls risinājums, kā pievēršot sabiedrības uzmanību, var palīdzēt citiem. Eksistējot tikai gadu, jau veiksmīgi esam realizējuši 4 labdarības projektus. Vēlos izteikt sirsnīgu paldies visiem ziedotājiem un atbalstītājiem, projekta realizētājiem un amatpersonām, kas atbalstīja mūs un mums palīdzēja.”

Paralēli labdarības projektiem, Latvijas Blondīņu asociācija katru gadu maija pēdējā nedēļā rīko Go Blonde festivālu un parādi. Pērn Rīgā notikusī blondīņu parāde guva plašu pasaules mediju uzmanību, palīdzot Latvijai nokļūt vadošajos ziņu kanālos ar pozitīvu vēstījumu – “Latvija ir atradusi veidu, kā cīnīties ar krīzi”. Festivāls Go Blonde, kuru jau otro gadu organizē Latvijas Blondīņu asociācija, notiks 28.un 29.maijā. To atbalsta vadošie Latvijas tūrisma nozares uzņēmumi – airBaltic Travel, viesnīcu tīkls Reval Hotels, Member of airBaltic Hotels, viesnīca Europa City Riga, Rīgas tūrisma attīstības birojs Live Riga.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV