Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kas atrodas latvieša mājas barčikā?

EasyGet.lv, 27.05.2010. 13:31 | komentāri (2)

Nupat palasījos ziņas, ka šā gada pirmajā pusē Latvijā pirktākie alkoholiskie dzērieni ir „Kagor”, „Fizz” un „3 Graudu degvīns”. Mani tas tiešām pārsteidz un rodas jautājums – kas ir tie, kas pērk šos dzērienus?
Kas atrodas latvieša mājas barčikā?

„Kagor” topā bija pirms desmit gadiem – laikā, kad es vēl mācījos pamatskolā, bet var jau būt, ka tāpat kā modē, arī alkohola lietošanas paradumos viss jaunais ir aizmirsts vecais.

Līdz šīm uzskatīju, ka „Fizz” ir tikai jauniešu dzēriens, taču šķiet, ka tā mērķauditorija ir daudz plašāka, jo ne jau tikai jaunieši, no kuriem liela daļa pati vēl nepelna, varētu sidram nodrošināt pirktākā alkohola statusu.

Tomēr vislielākais pārsteigums ir par „3 Graudu degvīnu”. Vai šeit nav kaut kas sajaukts? Ja vēl vīnos un sidros tik labi neorientējos, tad par stipro alkoholu zinu jau daudz labāk.

Ņemot vērā savu un manu paziņu pieredzi, manuprāt, trīsgraudnieka vietā būtu jābūt „LB Vodka”. Lielākoties to es un ļoti liela daļa manu paziņu izvēlas jau pāris pēdējos gadus. Ja iepriekš nozīme bija arī tās demokrātiskajai cenai, tad nu jau varu droši teikt, ka arī garšai. Vai nu es un mani draugi esam pieraduši pie šīs vodkas, vai nu mums visiem kas noticis ar garšas kārpiņām, bet pēdējā laikā šķiet, ka „LB vodka” garšo citādāk, tā kā bišku labāk. Es pat nevaru saprast, kurā brīdī to piefiksējām, bet, goda vārds, tā ir! Nu nevar taču būt, ka tikai man tā liekas, jo izmaiņas sajutuši vairāki cilvēki! Iespējams, pastāv vēl arī kāds cits izskaidrojums mūsu novērojumiem, ko zina tikai pats „Balzams”.

Labi, es novirzījos no tēmas. Īsāk sakot, gribētu palūrēt latviešu mājas barčikos – vai tur tiešām būs ieraugāmi augstāk minētie trīs dzērieni? Vai statistika tiešām saskan ar praksi?

Nākamā pusgada rezultātus ar interesi gaidot,

Jurģis

Atgādinām, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.

Lasītāju viedokļus un komentārus gaidām e-pastā info@easyget.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV