Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Sestdien Rīgā tika svinēti Ģimenes svētki

Mārtiņš Pučka, 27.05.2010. 17:11

Sestdien, 24. maijā jau piekto gadu pēc kārtas Rīgā notika Ģimenes svētki „Ģimene – Latvijas lepnums un spēks”. Uz Ģimenes svētkiem, kas jau kļuvuši par labu, ikgadēju tradīciju un kuros tiek godinātas ģimenes, aicināja nodibinājums „Fonds Ģimenei”.
Sestdien Rīgā tika svinēti Ģimenes svētki

Svētki sākās plkst. 11.30 ar krāšņu Ģimenes svētku gājienu no Doma laukuma uz Vērmanes dārzu. Vecāki un bērni ar baloniem un karodziņiem rokās, bērnu putēju orķestra pavadībā devās gājienā no Doma laukuma, caur Līvu laukumu, garām Brīvības piemineklim uz Vērmanes dārzu, kur visus svētku dalībniekus gaidīja atrakcijas un priekšnesumi.

Plkst. 12.00 nodibinājuma „Fonds Ģimenei” pārstāvji – Viesturs Reķis un Inta Feldmane ar īsām svētku uzrunām atklāja 2010. gada Ģimenes svētkus, aicināja stiprināt ģimenes un vērtības ģimenes Latvijā un baudīt svētkus un kopīgi pavadīt brīnišķīgu dienu. Līdz pat 16.00 Vērmanes dārza brīvdabas estrādē notika koncerts, kurā ar saviem priekšnesumiem klātesošos iepriecināja bērnu dziesmu un deju ansambļi. Savukārt pārējā parka teritorijā, visas dienas garumā notika rotaļas, spēlēs un atrakcijās bērniem un vecākiem

Plkst. 16.00 pie Vērmanes dārza brīvdabas estrādes skatuves sākās Spēkavīru sacensības, kur iesaistot ģimenes, ar dažādiem paraugdemonstrējumiem uzstājās Latvijas labākie spēkavīri. Savukārt no plkst. 18.00 līdz 22.00 uz Vērmanes dārza brīvdabas estrādes skatuves uzstājās jauniešu mūzikas grupas, tā noslēdzot ģimenes dienas pasākumu programmu Vērmanes dārzā.

Ģimenes svētki „Ģimene – Latvijas lepnums un spēks” Latvijā tiek organizēti jau piekto gadu un kļūst par stabilu tradīciju un galveno pasākumu Latvijā, kurā tiek godināta ģimene. Svētku ideja ir atbalstīt tradicionālās ģimenes vērtības un apliecināt, ka stipra ģimene ir mūsu tautas spēka un laimīgas nākotnes pamats. Ģimenes svētkus „Ģimene – Latvijas lepnums un spēks” organizē nodibinājums „Fonds Ģimenei”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV