Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Jelgavā norisināsies Mākslas akcija “Aļņu dārzs Vecpilsētā”

Ilona Drīliņa, 28.05.2010. 10:35

Sestdiena, 29. maijā, pilsētas svētku laikā no 11.00 līdz 22.00 Jelgavas vecpilsētā norisināsies Mākslas akcija “Aļņu dārzs Vecpilsētā”.

Galerijai Suņa taka, kas divus gadus pastāv un aktīvi darbojas Jelgavas vecpilsētā un kuras pamatā ir privāta iniciatīva, diskusijā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūru Kultūra, izdevās gūt morālu atbalstu mākslas aktivitātēm Pilsētas svētku laikā Jelgavas vecpilsētā. Minētajā laikā laukumā starp Dobeles un Vecpilsētas ielu varēs aplūkot pilsētas simbola – AĻŅA visdažādākos atveidus.

Tie būs lielākas un mazākas formas objekti dažādos materiālos, kas arī veidos AĻŅU DĀRZU VECPILSĒTĀ.

Aļņu autori ir radošu personu grupas: pilsētas mākslinieki, studenti u.c.,  kas  no dažādiem materiāliem un dažādos stilos jau iepriekš izveidojuši minētos tēlus.

Paralēli turpat pie laukuma no 11.00 līdz 15.00 radošajās darbnīcās taps mazais aļņu dārzs,  kur pilsētas bērni izkrāsos un izveidos savu mazo alnīti, kas turpat tiks izstādīts. Savu dalību radošajās darbnīcās ir apstiprinājuši radošo domu un darba centrs “Svētelis”, veikaliņš db Daba, veikals Kanclers un galerija Suņa taka.

Uz ielas varēs sastapt māksliniekus, kas plenērā gleznos vecpilsētas skatus un būs iespēja būt par modeli māksliniekiem, kas portretēs pilsētniekus.

Par mūziku rūpēsies Bērnu un jauniešu mūzikas klubs un Baltijas jauno rokmūziķu skola, kā arī Latvijas elektroniskās mūzikas dīdžeji.

Vienlaicīgi galerijā būs apskatāma izstāde „ Alnis uz Suņa takas “, kur izstādīti lielu un mazu pilsētnieku veidoti - pilsētas simbola AĻŅA atveidi. Izstāde būs apskatāma vēl līdz 18. jūnijam.

Laikā no 20.00 līdz 22.00 norisinasies GALERIJAS PASTAIGA VECPILSĒTA, kad uz ekrāna izgaismosies stāsts par seno un šodienas Jelgavu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV