Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena

Vita Mikāne, 31.05.2010. 13:51

1. jūnijā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena.
Tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena

Angliski  šī diena tiek dēvēta vienkārši Children’s Day jeb Bērnu diena, kas tiek svinēta dažādās pasaules valstīs un dažādos laikos – 1. jūnijā Starptautiskā bērnu diena (International Children’s day), bet 20. novembrī  Vispārējā Bērnu diena (Universal Children’s day). Šie ir svētki, veltīti bērniem, kas paralēli iezīmē arī skolas beigas un vasaras sākumu.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas aizsākumi ir meklējami 1925. gadā Ženēvā, kur norisinājās Pasaules konference par bērnu labklājību. Pirmā Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena tika atzīmēta 1950. gadā, kā diena, kas īpašu svētku veidā veltīta speciāli bērniem. Kopš tā laika Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena ir kā nemainīga tradīcija daudzās pasaules valstīs, un šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti bērniem, sniedzot prieku un sajūtu, ka šī ir viņu diena.

Paralēli svētkiem, kad ļauj bērniem izpausties, noriss dažādi bērnu pasākumi un raidījumi, tiek rīkotas arī konferences un atgādinājumi par bērnu drošību un vardarbības apturēšanu. Joprojām,  vairākās ģimenēs, bērni tiek audzināti ar siksnas palīdzību. Saskaņā ar statistikas datiem, tieši vasaras periodā strauji pieaug negadījumu skaits, kuros cieš bērni.  Lielākajā daļā šo gadījumu bērni ir bijuši atstāti bez pieaugušo uzraudzības. Tāpēc, paralēli svētkiem, tiek aicināts padomāt arī par bērnu drošības jautājumiem.

Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai,  tikai 1. jūnijā veikali Cipollino, BabyCity un Coccodrillo piedāvā atlaides visai produkcijai! Ar klienta karti -20%, pārējiem -15%!

Vairāk informācijas par pasākumiem Rīgā: www.riga.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV