Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Rīt „NP Properties” industriālajā parkā notiks Donoru diena

Signe Znotiņa, 02.06.2010. 13:40

Rīt, 3.jūnijā, Latvijā lielākais industriālo parku attīstītājs „NP Properties” sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) rīkos Donoru dienu. No plkst.10.00 līdz 14.00 pie „Nordic Technology Park” administratīvās ēkas „NTP Biznesa Centrs” (Jūrkalnes iela 15/25, Pārdaugavā, Rīgā) atradīsies VADC specializētais autobuss, kurā savas asinis ir aicināts nodot ikviens interesents.

VADC speciālisti atzīst, ka patlaban centrā nepietiekamā daudzumā ir 0 rēzus negatīvās (0 rezus NEG) grupas asinis, tāpēc šo asins grupu donori šobrīd ir īpaši aicināti atsaukties. Savukārt ar A rēzus pozitīvām un A rēzus negatīvām, B rēzus pozitīvām, AB rēzus pozitīvām un AB rēzus negatīvām uz doto brīdi centrs ir nodrošināts. Ik dienas ar VADC asins krājumiem var iepazīties www.vadc.gov.lv

Ilze Rēdere, „NP Properties” Mārketinga vadītāja: „”NP Properties” Donoru dienu sadarbībā ar VADC organizē jau otro reizi, un prognozējams, ka arī šoreiz gaidāma ļoti liela atsaucība. Donoru dienā ikvienam ir iespēja izdarīt kaut ko ļoti labu, jo ziedotās asinis kādam citam ļaus atgūt veselību vai pat glābs dzīvību, ko neatsver nekāda nauda. Tādēļ „NP Properties” Donoru dienā aicina piedalīties ikvienu industriālajos parkos un to apkārtnē esošo uzņēmumu darbiniekus, klientus un sadarbības partnerus, kā arī ikvienu citu Pārdaugavas iedzīvotāju!”

Valsts asinsdonoru centrs ik dienas slimnīcām izsniedz līdz 200 asins komponentu devām, kas palīdz izveseļoties un izdzīvot desmitiem slimnieku. Lai nodrošinātu ārstniecības iestāžu pieprasījumu, asins krājums ir regulāri jāpapildina.

Vesels cilvēks asinis var ziedot 4 - 5 reizes gadā ievērojot divu mēnešu intervālu starp asins ziedošanas reizēm. Vienā asins ziedošanas reizē donors ziedo 450 ml asiņu, kas nav kaitīgi vesela cilvēka veselībai. Asinis organismā nemitīgi atjaunojas, turklāt donori retāk slimo ar hroniskām saslimšanām.

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 - 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins ziedošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt.

Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas vēlams lietot veselīgu uzturu un daudz šķidruma. Nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas dienā, kā arī dienu iepriekš. Neēdis cilvēks asinis nevar nodot. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments – vadītāja apliecība vai pase.

Par „NP Properties”
   
SIA „NP Properties” ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā, kas vairāku gadu laikā valsts lielākajās un stratēģiski nozīmīgākajās pilsētās izveidojis 8 industriālos parkus, kuru kopējā platība ir vairāk nekā 140 ha.
   
„NP Properties” industriālajos parkos darbojas aptuveni 120 nomnieku-pašmāju (68%) un starptautiski (32%) uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa ir ražotāji, pārstāvot tādas tautsaimniecības nozares kā metāla, plastmasas, gumijas un koka apstrāde, poligrāfija, iesaiņojuma ražošana u.tml. Kopumā industriālo parku nomniekiem uz doto brīdi iznomātas ražošanas, noliktavu un biroju telpas 140 000 kv.m platībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV