Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Apbalvoti foto-velo orientēšanās sacensību „Vides taktis" dalībnieki

Jurita Krūma, 02.06.2010. 18:46

1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā LU Studentu padome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicināja visus uz sportisku atpūtu vasaras iesākumā ar videi draudzīgām domām, piedaloties foto-velo orientēšanās sacensībās "Vides taktis". Šāda veida pasākumu LU SP rīkoja pirmo reizi, un, cerams, tas kļūs par jaunu tradīciju.

31. maijā, pirms sacensībām, Andrejsalā notika talka, kurā tika piepildīti 15 atkritumu maisi.

Foto-velo orientēšanās sacensībās piedalījās 13 komandas, kuru uzdevums bija meklēt 12 objektus dažādās Rīgas vietās un izpildīt 9 uzdevumus, piemēram, starp apmēram 500 Rīgas Mākslas telpā izstādītajām gleznām atrast vienu - Jura Baklāna "Vasara".

Sacensību dalībnieki un uzvarētāju komandas tika sveikas pasākumā klubā „NABAKLAB". Pirmās vietas ieguvēji ir LU Ķīmijas fakultātes studenti Agris Bērziņš, Kristīne Krūkle-Bērziņa un Alvis Zvirgzdiņš, kuri saņēma galveno balvu - kruīza ceļojumu ar „Tallink" un ekskursiju pa Latvijas alus darītavām.

Otrajā vietā tikai ar 4 punktu atšķirību ir LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes studenti Kurts Melnis, Edgars Zemmers, Pēteris Krūmiņš, Aldis Zaļaiskalns, Jurģis Kociņš un Rolands Reksnis, kuri balvā saņēma dāvanu karti no Galerijas Istaba Ls 90,- vērtībā.

Trešo vietu sīvā konkurencē, atpalikot tikai par 6 punktiem, ieguva starpaugstskolu komanda ar dalībniekiem no LU, Latvijas Kultūras akadēmijas un Grāmatvedības un finanšu koledžas Dāvi Viļumu, Jāni Erdmani, Santu Adakovsku, Ievu Mūrnieci un Kārli Krēķi. Šī komanda balvā saņēma dāvanu karti no peintbola kluba "Bušas" un ielūgumus uz izrādi "Ja Tevis nebūtu" Teātra observatorijā.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma arī enerģijas dzērienus no „Red Bull", savukārt visiem dalībniekiem tika dāvinātas balvas no SEB bankas, „Coca-cola Hellenic Latvia" un „Latvijas Valsts meži". Komandas no 4. līdz 6. vietai saņēma ieejas kartes Tērvetes dabas parkā un Rīgas Mākslas telpā, ielūgumus uz Saules un Minhauzena muzeju.

"Vides taktis" ietvaros norisinājās arī vides filmu konkurss, kurā tika iesniegtas sešas filmas par tādām vides problēmām kā skābais lietus, atkritumu šķirošana, atbildīga attieksme pret vidi, kas ir mums apkārt. Ielūgumus uz vasaras festivālu "Saulkrasti Jazz" ieguvis filmas veidotājs Māris Resnis. Novatoriskās mūzikas foruma "Skaņu mežs" ielūgumus ieguvis Gints Amoliņš.

Pasākuma tapšanā liels paldies jāsaka Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, īpaši Baibai Vārnai un Dmitrijam Zverevam, kā arī arī Studentu atbalsta fondam, tipogrāfijai „Corporate", „Sub Level", "Zaļajam punktam", tūrisma inventāra veikalam "Gandrs", "NABAKLAB" un LU Ķīmijas fakultātes studentiem Arturam Zariņam un Mihailam Haļitovam par priekšnesumiem..

Foto-velo orientēšanās sacensību vietu sadalījums (vieta, komandas kapteinis):

1. vieta - Agris Bērziņš
2. vieta - Kurts Melnis
3. vieta - Dāvis Viļums
4. vieta - Līva Pugoviča
5. vieta - Artis Meļko
6. vieta - Anna Zaula
7. vieta - Artūrs Zvirgzds
8. vieta - Sintija Melne
9. vieta - Kaspars Purmalietis
10. vieta - Elviss Vinslavs
11. vieta - Leons Blūms
12. vieta - Anna Ozola
13. vieta - Līga Rusiņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV