Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Aizliedz publiskā telpā izrādīt "Mozaīkas" izstādi par Baltijas Praidu

Evita Goša, 04.06.2010. 14:35 | komentāri (1)

Šodien, starptautiskās konferences "Cilvēktiesības un omoseksualitāte: pagātne, tagadne, nākotne" laikā, viesnīcas "Alberts" vadība pieņēma lēmumu pārvietot apvienības "Mozaīka" rīkoto austrāliešu fotogrāfes Madelēnas Marksas-Bentlijas izstādi "Naids un mīlestība". Izstādē ir atspoguļoti oficiāli atļautie 2009.gada notikumi Rīgā, kad paralēli notika Baltijas Praids un organizācijas "NoPride" protesta akcija. Nevienā no fotogrāfijām nav atainota publiskā telpā nepieņemama vai netikumīga rīcība.

Sākotnēji viesnīcas "Alberts " vadība saskaņoja izstādes izvietošanu viesnīcas 11.stāva bārā. Tomēr, ieraugot izstādes motīvus, "Alberts" vadība paziņoja, ka "cienot visus bāra klientus" un izstāde varētu būt "kādam aizskaroša". Viesnīcas darbinieki patvaļīgi izstādi pārvietoja uz mazāk redzamu viesnīcas daļu. "Mozaīka" uzskata, ka šī rīcība bija klaji aizskaroša pret tās autori, kā arī diskriminējoša pret konferences dalībniekiem kopumā.

Ironiski, ka šodien un rīt notiekošajā konferencē, kurā ir ieradušies 100 Latvijas un ārvalstu dalībnieku, tieši tiek runāts par homoseksuālu cilvēku diskrimināciju un par sabiedrības attieksmi pret šo cilvēku grupu. Viesnīcas rīcība klaji demonstrēja, kāda ir valdošā attieksme pret jautājumiem, kas skar homoseksualitātes tēmu Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV