Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Nesija nokļūst Slokas ūdenstilpnē

Juris, 07.06.2010. 09:41

Sestdien, 5 jūnijā, Jūrmalas ūdenstilnē Sloka ar lielu palīgu un skatītāju atbalstu tika ienesta Nesija, kura pievienojās jau gadu Slokas dzelmē mītošai Baltās Haizivs figūrai. Nesijas izveide ir unikāls daivinga entuziastu darbs, ko organizēja Normunds no nekomerciālā zemūdens nirēju foruma www.Daivings.lv. Projekta mērķis bija radīt vēsturisku zemūdens siltasiņu dzīvnieka pleziozaura līdzinieku, sauktu arī par Nesiju.
Nesija nokļūst Slokas ūdenstilpnē

Galerijas:

Ja Jūs braukstiet garām Slokas ūdenstilpnei un virs ūdens virsmas rezēsiet parādāmies Nesijas galvu, tad esiet droši, ka pie Nesijas atrodas zemūdens nirēji, kur ir pacēluši Nesijas galvu iepūšot tās rumpī gaisu. Iepūstais gaiss lēnām izziet un Nesijas ķermenis atkal nogrimst Slokas dūņās.

Nesijas izveides projekts tapa trīs mēnešu laikā, tas tika veidots projekta vadītāja privātmājas garažā. Nesijas izveide tika translēta foruma mājaslapā Daivings.lv, kur arī regulāri tika veiktas piezīmes par projekta gaitu un notika komunikācija ar palīgiem no foruma. Zemūdens dzīvnieka garums kopā ar kaklu ir seši metri un platums, ieskaitot peldpleznas ir vairāk kā trīs metri. Nesijas izveides mērķis ir pievērst uzmanību zemūdens faunas iemītniekiem, kā arī popularizēt daivingu kā aizraujošu sporta veidu.

Projekta vadītājs Normunds savu ambiciozo Nesijas projektu uzsāka kopā ar citiem foruma zemūdens sporta piekritējiem, kuri pielika savu roku un palīdzēja zemūdens dzīvnieka izveidē. Projekta stikla sķiedras un materiālu izmaksās Normunds ieguldīja līdzekļus 510.00 LVL apmērā, un uz šīs ziņas tapšanas brīdi 360.00 LVL no summas saziedoja foruma dalībnieki un citi projekta atbalstītāji. Visus projekta atbalstītāju vārdus var lasīt foruma mājaslapā.

Nesija ir būvēta no stikla šķiedras konstukcijas ar metāla daļām, kura ir apvilkta ar stiklašķiedru. Nesijas rumpī ir izveidots mehānisms, kas ļaus paceltis Nesijas galvai un kaklam virs ūdens. Nesijas projekta pirmsākumi meklējami 2009. gadā, kad tika izveidots Baltās Haizivs projekts, kura izveidotais tēls tika ielaists Slokā un kuru arī vadīja Daivings.lv foruma dalībnieks Normunds. Nesijas ielaišana Slokas ūdenī tika iemūžināta gan uz foto, gan uz video. Tuvāko mēnešu laikā tiks pabeigta Nesijas izveides filma, kuru būs iespējams noskatīties daivinga foruma mājaslapā. Filma par Baltās Haizivs tapšanu un ielaišanu ūdenī jau ir noskatāma foruma mājaslapā.

Kontakti ar projekta autoru Normundu, e-pasts: bh2@inbox.lv

Foto: Valters Preimanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV