Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Rīgas centrā atver jaunu Latvijas ražotāju tirdziņu – Mildas tirdziņš

Jana Kralliša, 08.06.2010. 13:12

Jau šo ceturtdien, 10.jūnijā, Rīgas centrā Satekles, Elizabetes un E.Birznieka-Upīša ielu krustojumā tiks atvērts jauna koncepta tirdziņš „Mildas tirdziņš", kur savu produkciju rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem piedāvās gandrīz 40 Latvijas uzņēmumu – pārtikas produktu ražotāju.
Rīgas centrā atver jaunu Latvijas ražotāju tirdziņu – Mildas tirdziņš

Mildas tirdziņa koncepts ir saglabājis savu sākotnējo ideju – tā ir iespēja vietējam ražotājam un patērētājiem veidot abpusēji izdevīgas un savstarpējās uzticēšanās pilnas attiecībās, bez starpniekiem.

Andris Brikšķis, SIA „Jumāras īpašums" valdes priekšsēdētājs: „Esam gandarīti, ka ar Mildas tirdziņa palīdzību varam piedāvāt cilvēkiem ko līdz šim nebijušu - vienā vietā ir iespēja iegādāties produkciju tieši no Latvijas ražotājiem. Tāpat paplašinām rīdziniekiem pieejamās produkcijas klāstu, jo Mildas tirdziņā būs iespēja iegādāties produkciju no tādiem uzņēmumiem, kuri līdz šim galvaspilsētā nebija pārstāvēti, piemēram, mazie ražotāji, kas lielākoties strādā reģionu ietvaros. Mūsu galvenais mērķis ir nodrošināt Rīgas iedzīvotājus ar vienmēr svaigu un augstvērtīgu pārtikas produktu klāstu, ko ražo mūsu pašu uzņēmēji."

Kopumā Mildas tirdziņā savu vietu atraduši 37 dažādu nozaru uzņēmumi. Starp Latvijas pārtikas ražotājiem, kuru veikali atradīsies Mildas tirdziņā, ir gan lieli un pazīstami ražotāji, gan nelieli pārtikas ražotāji. Tirdziņā varēsiet apmeklēt Valmieras piens, DK Daugava, maizes ceptuve „Lāči", Trikātas siers, Rēzeknes gaļas kombināts, Milda KM, Ķekavas broileri, Saldus pārtikas kombināts, Emīla Gustava šokolāde, Ragaciema zivis u.c. ražotāju veikalus.

Par Mildas tirdziņa izveidi sabiedrībai tika paziņota pagājušā gada rudenī, būvniecības darbus veica būvuzņēmums „Merks". Jau pirmajā mēnesī par iespēju veidot savu veikaliņu Mildas tirdziņā izrādīja vairāki desmiti uzņēmumu. Līdz janvāra sākumam tika iznomāti 80% veikalu.

„Esmu pateicīgs uzņēmumiem, kuri ticēja šim projektam, strādāja kopā ar mums, daloties savās idejās un pārdomās, lai kopīgiem spēkiem mēs varētu izveidot Mildas tirdziņu par patīkamu un labiekārtotu vietu gan tirgotājiem, gan pircējiem. Šajā projektā kopā sniedzam vairāk kā 100 jaunas darba vietas – pārdevējiem, konditoriem, apsardzes darbiniekiem, apsaimniekotājiem un citiem," uzsver A.Brikšķis.

Mildas tirdziņa atklāšana ir prieka pilns brīdis gan uzņēmējiem, gan tirdziņa īpašniekiem. „Šajā priekā mēs vēlamies dalīties arī ar citiem, tāpēc uz Mildas tirdziņa atklāšanu aicinām arī Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Bērnunama bērnus, kuriem SIA „Jumāras īpašumi" dāvinās 1000Ls, ko bērnunams varēs izmantot savām vajadzībām. Atklāšanas pasākumā viņiem būs iespēja baudīt Mildas tirdziņa uzņēmēju sarūpētos labumus. Tāpat sadarbībā ar Līvu Akvarparku esam sagatavojuši bērniem iespēju dienas nogali pavadīt izklaidējoties ūdens atrakciju parkā," stāsta A.Brikšķis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV