Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Viesnīca Promenade Hotel iegūst Zaļās Atslēgas ekosertifikātu

Kristaps Ruicēns, 09.06.2010. 12:22

Jau sestajai Latvijas viesnīcai – Promenade Hotel Liepājā – ir piešķirts Zaļās Atslēgas ekosertifikāts. Promenade Hotel arī ir kļuvusi par pirmo viesnīcu ārpus valsts galvaspilsētas Rīgas, kas izpildījusi Zaļās Atslēgas iegūšanai izvirzītās prasības. Sertifikāta pasniegšana norisināsies pirmdien 14. jūnijā plkst. 13:00 Liepājā, uz burinieka „Libava" klāja jahtu piestātnēs viesnīcas priekšā. Zaļās Atslēgas sertifikāta pasniegšanas ceremonijā piedalīsies viesnīcas, Zaļās Atslēgas Nacionālās žūrijas un Vides izglītības fonda pārstāvji.
Viesnīca Promenade Hotel iegūst Zaļās Atslēgas ekosertifikātu

Zaļā Atslēga (The Green Key) ir starptautisks tūrisma ekosertifikāts, kas izveidots ar mērķi samazināt tūrisma negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi un veicināt labas prakses vides apsaimniekošanas standartus tūrisma jomā. Sertifikāts ir piešķirts vairāk kā 750 viesnīcām 18 valstīs. Zaļās Atslēgas programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental Education) programmām, līdztekus Zilā Karoga ekosertifikācijas programmai un vides izglītības iniciatīvām Ekoskola, Jaunie Vides reportieri un Izzini mežu. Latvijā FEE programmas īsteno nodibinājums „Vides izglītības fonds" sadarbībā ar Vides ministriju.

Viesnīcas direktore Inese Stopele usver, ka viesnīcai Zaļās Atslēgas saņemšana ir liels pagodinājums, kas, protams, uzliek arī tikpat lielu atbildību turpmākā vides apsaimniekošanas kvalitātes uzlabošanā. „Tūrisma industrija mūsdienās pieņemas apmēros gadu no gada, nozares apgrozījums mērāms daudzos miljardos, taču bez finansiālā aspekta ir vēl arī daudzi citi, grūtāk izmērāmi faktori, kā, piemēram, industrijas ietekme uz apkārtējo vidi. Protams, naktsmītnes ir tikai daļa no tūrisma industrijas, taču arī to saimnieciskā darbība nodara kaitējumu apkārtējai videi. Uzskatu, ka dzīvojam laikmetā, kad aizvien lielāka uzmanība jāpievērš vides apsaimniekošanas jautājumiem, lai par tīru un dabisku vidi varētu priecāties vēl daudzas tūristu paaudzes. Iegūtais ekosertifikāts ir apliecinājums mūsu vēlmei rūpēties par to, lai mūsu saimnieciskā darbība atstātu pēc iespējas mazāk negatīvu ietekmi uz apkārtējo vidi. Vēlamies ne tikai izglītot savus darbiniekus vides apsaimniekošanas jautājumos un to ieviešanā savā ikdienas darbā, bet arī aicināt viesnīcas viesus domāt un rīkoties „zaļāk", jo kopīgiem spēkiem iespējams sasniegt tiešām daudz."

Zaļā Atslēga ir otrs Promenade Hotel piešķirtais ekosertifikāts. Viesnīca Liepājā apsaimnieko arī jahtu piestātnes, kam šogad jau trešo gadu pēc kārtas piešķirts Zilā Karoga ekosertifikāts kā apliecinājums tam, ka osta atbilst augstiem vides kvalitātes standartiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV