Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Spice Home atklāta lielākā īrisu izstāde Latvijā

Maija Lazdiņa, 09.06.2010. 17:17

Šodien, 9. jūnijā, plkst. 12.00 t/c Spice Home 1. stāvā krāšņo īrisu izstādi ar vairāk nekā 170 šķirnēm atklāja Latvijas Republikas Vides ministrs Raimonds Vējonis. Izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Gladiolu draugu klubu.
Spice Home atklāta lielākā īrisu izstāde Latvijā

Izstāde notiek Šopinga festivāla ietvaros, un tā būs apskatāma no 9. jūnija plkst. 12.00 – 22.00, 10. jūnijā – 10.22.00 un 11. jūnijā – 10.00-02.00 t/c Spice Home 1. stāvā.

Ekspozīcijas atklāšanā piedalījās Latvijā atzīti selekcionāri ar pašu radītām īrisu šķirnēm un kolekcijām: Laimonis Zaķis – Abavas Pērle, Bolero, Negaisa Laikā, Ilga Vinķele – Ārija, Mirdzīte, Lāsma, Andrejs Bērziņš – Savai Zemītei, Dzintariņš. Viens no visplašāk pārstāvētajiem selekcionāriem izstādē ir Aleksandrs Muhlinkins, kurš ikdienā ir Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks. Aleksandrs Muhlinkins izstādē Spice Home piedalās ar tādām atzītām šķirnēm kā Ceriņu Aleja, Mirāža, Nerātnā istabene.

Apmeklētāji varēs aplūkot lielziedu, augsto un zemo bārdaino un apmaļu īrisu šķirnes, kas atceļojušas no ASV, Austrālijas, Francijas un pašmāju selekcionāru kolekcijām. Kaprīzajām un grūti audzētajām puķēm ir piešķirti savdabīgi nosaukumi – Master Daughter, Milžu Cīņa, Līgavas Plīvurs, Duets, Vīna Gars, kas īpaši raksturo šos ziedus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV