Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Pirmo reizi LLU aicina uz topošo maģistrantu dienu

Sandra Šteinerte, 10.06.2010. 09:27

16.jūnijā Jelgavas pils vestibilā no plkst.15 līdz 18 Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) pirmo reizi noritēs "Topošo maģistrantu diena" - konsultācijas LLU un citu Latvijas augstskolu pamatstudiju absolventiem - ar mērķi informēt potenciālos maģistrantus par augstskolas piedāvātajām augstākā līmeņa studiju iespējām.

Kā informē LLU karjeras atbalsta speciāliste Indra Graudiņa, īpaši aicināti apmeklēt pasākumu tie bakalaura studiju absolventi, kuri vēlas mainīt studiju virzienu, kā arī interesenti, kuri augstāko izglītību ieguvuši jau vairākus gadus atpakaļ.

"Nereta ir prakse, ka jaunieši pēc studiju beigšanas vēlas savu izglītību pilnveidot, studējot citā fakultātē vai studiju programmā. Bieži vien studiju sākumā viņi saskaras ar grūtībām, tāpēc lai studenti būtu informēti par studiju specifiku un izaicinājumiem, kas tos sagaida, augstākā līmeņa studiju programmu vadītāji palīdzēs izvēlēties piemērotāko programmu, kā arī pastāstīs par tās specifiku un nepieciešamajām zināšanām," teic I.Graudiņa.

Piemēram, Ekonomikas fakultāte LLU ir populārākā maģistrantu vidū, jo šeit papildināt zināšanas izvēlas trešā daļa LLU absolventu, kas uzsākuši studijas maģistrantūrā. Tāpat populāra ir arī Sociālo zinātņu fakultāte, kas piedāvā dažādas programmas sabiedrības pārvaldē un projektu vadīšanā.

"Pasākuma laikā augstskolas deviņu fakultāšu maģistra studiju programmu vadītāji informēs par studiju programmām un studiju priekšmetiem, maģistrantu iespējām pretendēt uz dažādām stipendijām, budžeta vietām, apmaiņas programmām, kā studiju maksu. Tāpat uz neskaidrajiem jautājumiem atbildēs LLU Studiju daļas galvenā speciāliste maģistrantūras jautājumos Dzidra Kreišmane un Uzņemšanas komisijas galvenā speciāliste Rasma Veinberga," komentē I.Graudiņa.

LLU ir 26 maģistrantūras studiju programmas piecos virzienos - lauksaimniecībā, pedagoģijā, inženierzinātnēs, informācijas tehnoloģijās un sociālajās zinātnēs. Maģistrantiem pieejamas 200 budžeta vietas un studijas gan pilna, gan nepilna laika studiju formā.

Papildu informācija:

tālr.26369054

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV