Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Šodien atkāj Brīvdabas Atpūtas Parku "Egle"

Agris Semēvics, 10.06.2010. 10:52

Šodien. 10. jūnijā, ar svinīgu un muzikālu notikumu buķeti tiek atklāts Vecrīgas vēsturē lielākais sabiedriskais atpūtas objekts – Brīvdabas Atpūtas Parks "Egle", kurš izveidots Vecrīgā, Tirgoņu un Kaļķu ielas krustcelēs, tieši blakus Rīgas Domei, laukumā, kur savulaik slējās RTU mācību ēka un kur vēl šajā ziemā aktīvu atpūtu piedāvāja slidotava.
Šodien atkāj Brīvdabas Atpūtas Parku "Egle"

Sākoties 2010. gada vasarai, šajā 2500 m2 lielajā laukumā gatavs viesus uzņemt ir 1100 vietīgs restorāns, kurš atbilstošā servisā piedāvā visplašāko ēdienu un dzērienu klāstu, tostarp aptuveni 20 alus šķirnes. Viesu izklaidei pašā Atpūtas Parka viducī ir Lielā skatuve, uz kuras ik vakaru risinās muzikāli notikumi, vislielākajā mērā balstīti uz latvisku mūziku. "Egles" viesus, īpaši ārvalstu tūristus, vienaldzīgus neatstāj arī tirgus laukumiņš, kurā Latvijas amatnieki interesentiem piedāvās savus meistardarbus. Un visu beidzot... Brīvdabas Atpūtas Parkā "Egle" mājvietu ir atradusi pirms 500 gadiem dzimušās Rīgas Egles pārstāvniecība, kurā Rīgas Egles ideja tiek popularizēta gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Saistībā ar to nepamanīta nepaliek arī 7,5 m augstā Gaismasegle - stilizēts vides mākslas objekts, kurš izdaiļo Atpūtas Parka galveno ieeju un visu Brīvdabas Atpūtas Parku "Egle" kopumā.

Parka idejas autors un tās galvenais realizētājs uzņēmējs Uģis Putniņš neslēpj gandarījumu par paveikto: „Ir ieguldīts milzīgs darbs un realizētas daudzas mazliet trakas idejas, lai tagad mēs varētu ķerties klāt pie mūsu galvenā uzdevuma – visus labi pabarot, visus labi padzirdīt un visus labi izklaidēt! Nešaubos, ka būsim interesanti gan rīdziniekiem, gan arī ārvalstu tūristiem, kuriem piedāvāsim reālu ieskatu Rīgas un visas Latvijas kultūrvidē – amatniecībā, mūzikā un mielastā."

Brīvdabas Atpūtas Parks "Egle" oficiāli tiek atklāts šodien, 10. jūnijā, kad, jau sākot no pl. 15:00 pēcpusdienā, uz skatuves un apkārt tai risināsies dažnedažādi notikumi:

15:00 - bērnu tautas deju kolektīvu uzstāšanās;
16:00 - Iļģu un danču vedēju rīkota publiska sadancošanās;
17:00 - atpūtas parka "Egle" svinīgā atklāšana un Gaismasegles iedegšana, kas risināsies parka veidotāja Uģia Putniņa un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktora Gastona Neimaņa virsvadībā;
~17:20 - grupas Iļģi uzstāšanās;
~18:00 - grupas Labvēlīgais Tips uzstāšanās;
~21:00 - grupas Laimas Muzikanti uzstāšanās.

Ieejas biļetes izklaides programmas baudīšanas nav jāiegādājas, jo muzikālie notikumi pie mums vienmēr ir bez maksas.

Foto: Agris Semēvics

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV