Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzs aicina izstaigāt jāņuzāļu taku

Latvijas Universitātes Preses centrs, 11.06.2010. 14:53

Vasaras saulgriežu laikā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Pārdaugavā, Kandavas ielā 2, no 14. līdz 29.jūnijam aicinām izstaigāt jāņuzāļu taku, iepazīstot Līgo vakarā vainagos pinamās puķes un papildinot savu līgodziesmu krājumu.
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzs aicina izstaigāt jāņuzāļu taku

Es pārbridu ziedu pļavu,
Samta kurpes kājiņā;
Pilnas manas samta kurpes
Zelta ziedu piebirušas.

Ap Jāņiem Latvijas pļavas zied viskrāšņāk. Lai Līgo vakarā zinātu, ko esam iepinuši vainagā, piedāvājam iepazīt pļavu, dārzu un tīrumu augus, kas minēti latvju dainās.

No Jānīša pavaicāju,
Kādu plūkt Jāņa zāli.
- Plūc pa priekšu buldurjāni,
Tad sarkanu āboliņu.

Tautasdziesmās līdzās pļavu ziediem īpašā cieņā bijušas rozes un magones, un sava dziesma tikusi arī priedēm, alkšņiem un vaivariņiem.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs gaida apmeklētājus katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00 Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem – Ls 1,00, pieaugušajiem – Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

Papildu informācija:
Signe Tomsone,
Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktores vietniece
Tālr.: 26390753, 67450852
E-pasts: signe.tomsone@lu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV